Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boutique Hotel Alhambra

Renatu Sopek oduševio Mali Lošinj: 'Nisam neka luda koja pristaje na blind dejtove, ali ovaj poziv se ne odbija'

Foto: Renata Sopek
1/25
24.05.2021.
u 14:40

Hotel je poznat po vrhunskom restoranu Alfred Keller koji nudi probrane gastro delicije, ali ono što je mene posebno zaintrigiralo jest činjenica da je riječ o povijesno poznatom spa i wellness utočištu.

Što biste odgovorili da vas netko pita jeste li za Spring Rendezvous? Ja sam odmah pristala! Nisam pritom neka luda koja pristaje na blind dejtove, ali ovaj poziv se ne odbija! No, krenimo ispočetka!  

Obožavam našu obalu! Svake godine imam zacrtanu rutu koju prolazim, ali obavezno želim posjetiti i neko mjesto na kojem nisam bila. Vodeći se tom željom, prije nešto više od 20 godina (ne smijem otkriti koliko imam godina;) s jednom frendicom sam se uputila do Lošinja. Čula sam priče o tom otoku iz snova, ali jedno su priče, a drugo sam doživljaj na licu mjesta. Ipak, ono što sam otkrila bilo je začuđujuće. Jer, naravno, mi klinci smo tada bili fokusirani na "roštiljanje" na suncu, izlaske u obližnji klub i "paradiranje" na mjestima prepunima ljudi. Danas ipak malo drukčije organiziram svoje "morske dane":)

Gledam ja svoju pozivnicu za četverodnevni press trip u organizaciji lošinjskog Boutique Hotela Alhambra... Činio mi se kao put iz bajke! Inače, smješten u uvali Čikat, Alhambra je član grupacije Small Luxury Hotels of the World te je jedan od Top 10 Hotela u Europi po izboru čitatelja The Luxury Lifestyle Magazina. Hotel je poznat po vrhunskom restoranu Alfred Keller koji nudi probrane gastro delicije, ali ono što je mene posebno zaintrigiralo jest činjenica da je riječ o povijesno poznatom spa i wellness utočištu. 

1/25

Stoljetne mirisne šume i bogata flora, savršeno čisto more i ljekovit zrak... Upravo to privlači goste na Lošinj već više od sto godina! Upravo to je privuklo i mene, jer obožavam bijeg iz stresnog okruženja i dinamičnog životnog tempa. Svima nam treba taj zen osjećaj i povratak u balans. Naravno, kada je riječ o Alhambri govorimo o uistinu luksuznom hotelu čija je ponuda osmišljena tako da gosta jednostavno razmazi, a za to je u najvećoj mjeri zaslužna korporativna direktorica spa i wellnessa brenda Lošinj Hotels & Villas Melissa Mettler. 

Ova genijalna žena je godinama putovala svijetom i stjecala iskustvo koje je pretočila u posebne spa doživljaje poput Four special plants masaže i u spa tretmane Blind - folded Concerto No.6. Lošinjsku bioraznolikost je povezala u Forest Therapy program koji uključuje šetnju stoljetnom borovom šumom i vježbe disanja, a odabrala je i četiri biljke (mirta, bor, kadulja, ružmarin) tipične za ovaj dio Mediterana i učinila ih zvijezdama ekskluzivne ceremonije čaja Herbs de Lošinj. Otkrit ću vam tajnu, postoje i likeri od istih biljaka ;)

U mojem slučaju ništa ne može proći bez tjelovježbe pa sam jedva dočekala ranojutarnji trening na obali. Nakon odrađenih 5 Tibetanaca, šum i miris mora, lagani povjetarac i vibracije gongova koje struje tijelom, potpuno oživi osjećaj opuštenosti i mira. Imala sam osjećaj da bih još satima mogla ležati na plaži, uživajući u predivnim melodijama prirode.

Lošinjske večeri su bile uistinu posebne! Nakon dugo vremena imala sam priliku tri večeri zaredom odjenuti večernje outfite! Mislim da smo se svi tome veselili kao mala djeca, jer to nije bio čest slučaj u posljednjih godinu dana. Zamislite samo Epicurean Awakening gala večeru "pod zvijezdama" na kojoj smo mi "curke" izgledale kao da ponovo imamo maturalnu večer! A tek uzbuđenje oko tajanstvene večere! Veliki sam gurman i obožavam jesti!

Foto: Renata Sopek

Možete zamisliti moju reakciju kad sam čula da će nam uz Michaela Gollenza, novog chefa Alhambre, kuhati i svjetski poznati chef iz Švicarske Christian Kuchler, vlasnik restorana Taverne zum Schäfli, ali i vlasnik dvije Michelinove zvjezdice te 18 Gault & Millau kuharskih kapica. Svaki zalogaj je bio pravo malo remek djelo, a već nakon prve večeri sam znala da ću morati "pojačati" treninge nakon povratka u Zagreb ;) 

Naravno, sve što je lijepo nekako prekratko traje. Osoblje hotela nas je baš razmazilo za vrijeme boravka na otoku zdravlja i vitalnosti i ne bih imala ništa protiv da smo i dulje ostali. Zaposlenici su uvijek najbolji ambasadori, znate kako se kaže, a u režiji CEO-a Jadranka turizma koja upravlja brendom LH&V, Švicarca Petera Schocha, i zbog divnog osoblja (stvarno nimalo ne pretjerujem) sve je bilo uistinu besprijekorno. Idući put dolazim sa svojim ljubimcima (primijetila sam da je jedna gošća imala veeelikog psa)! Sigurna sam da će ih i moja pseća zvjerčica (od 55 kg), doberman Cayuse, oduševiti ;) 

Komentara 2

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
15:06 24.05.2021.

uf..tko ju ne bi, ja bih njega.

SI
sisavac
14:56 24.05.2021.

sopekicu bih baš roštiljao... sa tim lopovskim osmjehom. ma gdje je ona samo dobila pozivnicu... meni nikad nitko ne pošalje pozivnicu da odsjednem... što bih ja morao napraviti ,da i meni počnu slati pozivnice za takve dejtove....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije