Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rifat Fejzić

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori: Ne povezivati muslimane s teroristima

pariz
Reuters/PIXSELL
23.11.2015.
u 23:00

U islamskom svijetu pojavilo se neko tumačenje da se nasilje crpi iz vjere, "a to je apsolutno suludo", rekao je Fejzić.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić izjavio je da muslimane ne treba povezivati s teroristima i dodao da su takve ocjene postale učestalije nakon terorističkih napada u Parizu.

Fejzić je u emisiji “Živa istina” Atlas TV pozvao sve muslimane koji su "skrenuli s puta" da se vrate vjeri.

“Svi se osjećamo prozvanima zbog nečega za što nismo ni krivi ni dužni, da nas neko zbog vjere trpa negdje gdje nam apsolutno nije mjesto i gdje ne pripadamo", rekao je.

U islamskom svijetu pojavilo se neko tumačenje da se nasilje crpi iz vjere, "a to je apsolutno suludo", rekao je Fejzić.

Dodao je da se, prema saznanjima iz medija, deset osoba iz Crne Gore bori na ratištima u Siriji i Iraku.

”Pozivam sve one, ako ih ima, ili one koji imaju neku namjeru upustiti se u tako opasne avanture kada su Sirija i Irak u pitanju, da to ne čine, da ne ostavljaju svoje obitelji, da ne ostavljaju svoje kosti na ratištu bez ikakva cilja. Pozivam i one koji su već ondje da se pokaju i da se vrate", poručio je Fejzić.

Fejzić je rekao da pripadnici islamske vjere uglavnom žive u najsiromašnijim djelovima države što svakako utječe na njihovu odluku da napuste Crnu Goru. 

>> Janša protiv burki iako ih muslimanke u Sloveniji ne nose 

>> Talijanski muslimani okupili se u Rimu i minutom šutnje odali počast žrtvama džihadističkog nasilja

Komentara 7

CE
centirion
01:49 24.11.2015.

"Dragi" Fejzicu! Nisu svi Muslimani teroristi! Ali su svi teroristi Muslimani i to je činjenica i gola istina!

IV
ivicasokolovic41
00:01 24.11.2015.

Valjda ćemo onda nas katolike i pravoslavce osudit za terorizam,,,, ti si pravi seljak pa cijeli svijet zna da muslimani su zvijeri i nisu ljudi i uvijek oni naprave terorizam koji je kršćanin napravio to sto rade muslimani ajde pametni moj !!!!!! ??????

IC
ice12
05:16 24.11.2015.

Ovaj efendija nije procito kuran, a kamoli hadite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije