Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reiner:

"U Hrvatskoj se neće uvoditi rodna ideologija ni u pravosudni niti u odgojno-obrazovni sustav"

Željko Reiner tvrdi da se neće uvoditi rodna ideologija ratificiranjem Konvencije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.03.2018.
u 15:18

HDZ je demokratska stranka, svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje i stavove i ne vidim u tome nikakav problem, rekao je Reiner

Potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner u četvrtak je u povodu upućivanja ratifikacije Istanbulske konvencije u saborsku proceduru ustvrdio da u "HDZ nije uvedena nikakva stranačka stega".

HDZ je demokratska stranka, svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje i stavove i ne vidim u tome nikakav problem, rekao je Reiner. "HDZ jest dijelom i demokršćanska stranka i zastupa demokršćanske stavove, a i osobno sam uvijek te stavove zastupao. Posebice sada, nakon što je Vlada usvojila interpretativnu izjavu u kojoj se vrlo jasno kaže da se usvajanjem Istanbulske konvencije u Hrvatskoj neće uvoditi rodna ideologija ni u pravosudni niti u odgojno-obrazovni sustav", istaknuo je.

Jasno je da će Hrvatska ostati pri svojim ustavnim odredbama, primjerice, o tome da je brak zajednica žene i muškarca, i svim tekovinama naše tradicije i kulture koje su izražene kroz Ustav. Time je vrlo jasno određen smjer na koji će se ta Konvencija provoditi, pojašnjava potpredsjednik Sabora.

"Interpretativna izjava je integralni dio Konvencije, a kada se usvoji u Saboru onda će se odrediti na koji će način Hrvatska to primjenjivati. Vrlo je jasno rečeno da ono čega su se mnogi pribojavali neće biti i ja ću glasati za Istanbulsku konvenciju", poručio je Reiner.

Komentara 11

MU
Munain
15:44 22.03.2018.

Doktore, vrtatite se u bolnicu... I pogledajte sto Sanjasvraka i Boricka govore o tim dodacima.., Konvencija je IZNAD ustava...

PU
Pulchrum
15:39 22.03.2018.

Ali to nije dovoljno. Što je s ostalim člancima unutar Konvencije? To nije sve, ona krije mnogo zla u sebi i perfidnosti. Draga Vlado, jesi li pročitala Konvenciju do kraja?

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
16:11 22.03.2018.

zar i ti sine reineru hrvatskom narodu zabadas noz u ledja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije