Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kredit Svjetske banke

Reforme u zdravstvu: Hrvatska se zadužila za još 75 milijuna eura

bolnica
Ivica Galović/PIXSELL
09.05.2014.
u 11:29

Odbor izvršnih direktora jučer je odobrio taj kredit koji ćemo otplaćivati narednih 20 godina uz četiri godine počeka.

Svjetska banka je Hrvatskoj odobrila kredit od 75 milijuna eura za poboljšanje zdravstvene zaštite i učinkovitosti hrvatskog zdravstvenog sustava, objavila je Svjetska banka.

Odbor izvršnih direktora Svjetske banke jučer je odobrio kredit koji ćemo otplaćivati narednih 20 godina uz četiri godine počeka. U Vladinom programu reformi za koji smo dobili ovaj novac navedeno je osam glavnih ciljeva među kojima je i razvijanje zdravstvenog informacijskog sustava i eZdravlja, bolje korištenje ljudskih resursa u zdravstvenom sustavu, implementacija master plana i reforma bolnica i drugi.

Plan je i jačanje sposobnosti Ministarstva zdravlja u pisanju i predlaganju projekata koji će se predlagati za financiranje iz strukturnih fondova EU.

>>Oprezno kod uboda! Komarci mogu prenijeti i ozbiljne bolesti

>>Baterije za slušni aparat besplatne samo tri mjeseca

Komentara 7

Avatar tituš
tituš
15:27 09.05.2014.

Oni koji bi trebali dati zdravlje narodu i naciji oni najbolesniji! Više od toga, a od kada znam za sebe stalna je priča o reformi zdravstva i mislim da je toj najotrcanija fraza u Hrvata, a da ne govorimo da je to hipoteka koja je najviše islužena. Tko bi mogao izbrojiti milijarde dolara i eura koje su zadužene na račun ozdravljenja zdravstva. Sad osim zdravstva razbolio se i narod i država i teško joj više tko može pomoći!

Avatar Carrera
Carrera
12:18 09.05.2014.

ma baš lijepo, vlada nastavlja i dalje voditi ovu državu u propast. ma nema više dileme, treba raspisati prijevremene izbore!

ME
melanija
12:45 09.05.2014.

nije se zaduzila hrvatska. nego su oni zaduzili moju djecu bez da su pitali i mene i njih. a zaduzili su se da bi i opet njima bilo dobro. udbasi u HDZu i SDPu. isti koji su bili na vlasti 1945-1990.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije