Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Realiziran projekt Biciklističkih stajališta: 'Prva pomoć' za biciklističke turiste

vukovar
25.03.2016.
u 14:29

Stajalište sadrži meteo stanicu, interaktivni touch displa, USB punjač za mobitele, punjač za električne bicikle i kutiju s alatom

Biciklistički turizam iz godine u godinu sve je masovniji pri čemu su tim turistima posebno interesantne biciklističke rute Dunav i Srijem koje prolaze kroz grad Vukovar. U gradskoj upravi prepoznali su to i stoga realizirali postavljanje jednoga biciklističkog stajališta i dva bike – boxa. Biciklističko stajalište postavljeno je na parkiralištu kod Hotela Dunav gdje biciklisti, ali i ostali turisti i građani, mogu pronaći niz informacija. Stajalište je natkriveno, a sadrži meteo stanicu, interaktivni touch display na kojem se aplicira mobilna aplikacija „Vukovar na dlanu“, USB punjač za mobitele, punjač za električne bicikle ali i kutiju s alatom za brzi popravak bicikala. Tu je i karta s ucrtanim biciklističkim rutama i osnovnim podacima o gradu Vukovaru. Kako je pojasnila gradske pročelnica za kulturu i turizam Marina Sekulić kutija s alatom sadržava osnovne alate za brzi popravak bicikala, pumpu, nekoliko unutrašnjih guma i ključeva.

- Sve što sadržava stajalište ispisano je i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Vjerujemo kako će biciklističkim turistima ona biti od velike pomoći, rekla je Sekulić pojašnjavajući kako je stajalište izrađeno kroz natječaj Hrvatske turističke zajednice koja je sufinancirala radove.

Bike – boxovi, koji su postavljeni u Adici i kod Vodotornja, u sebi sadrže alat i pumpu, stalak za bicikle, klupu za odmor te info pano s kartom biciklističkih ruta u gradu i okolici.

Postavljeno biciklističko stajalište posjetio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je projekt Biciklističkih stajališta pokrenut radi povećanja biciklističkog turizma.

- U planu je i izgradnja što više kilometara biciklističke staze u gradu Vukovaru kako bi povezali Borovo Naselje sa Vukovarom, a nastavak staze uzduž ulice Bana J. Jelačića rezultirala bi povezivanjem grada s prigradskim naseljem Sotin. Time bi Vukovar dobio mrežu biciklističkih staza kojom bi doprinijeli i sigurnosti biciklista, rekao je Penava.

>> Kradu bicikle pomoću selotejpa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije