Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REALITY AKHBAR

Reality show odlučuje o voditelju molitve u džamiji

reality show, mladi imam
Imam Muda
28.06.2010.
u 17:31

Na malezijskoj televiziji emitira se reality show čiji se sudionici natječu u poznavanju islama. Prva nagrada je stipendija za saudijsko sveučilište, posao imama u Kuala Lumpuru i plaćeni hadžiluk.

Deset mladića u reality showu "Mladi imam" ("Imam Muda" na malezijskom) petkom navečer počelo se natjecati za glavnu nagradu, stipendiju za prestižno Sveučilište al-Madinah u Saudijskoj Arabiji, posao voditelja molitve u džamiji u Kuala Lumpuru i plaćeno hodočašće u Meku. Za razliku od raznih "idola", "traženja zvijezda" i "talenata", među sucima nema pop-zvjezdica niti zajedljivih šefova žirija; samo je jedan sudac, Hasan Mahmood, bivši veliki muftija glavne malezijske džamije, a on je toliko dobrodušan da se rasplakao kad je morao jednom natjecatelju reći da ispada iz serije.

Zadaci u "Mladom imamu" nisu nimalo laki, i pored poznavanja islamskih propisa traže i veliku predanost vjeri. Natjecatelji ne samo da pjevaju stihove iz Kur'ana, nego su u jednoj epizodi morali pripremati nepoznato truplo za pokop, što znači da bez ikakve pomoći rodbine moraju obaviti jedan od najbitnijih rituala islama, a čak su i išli s policijom u napade na motorističke bande, jer im je zadatak bio da uhićenim motoristima govore o vjeri i o tome zašto je njihov način života pogrešan.

- Ovi su mladi imami moderni, a to nam treba. Muslimani su danas vrlo napredni. Nakon 11. rujna dobro je da mi pokažemo pravu sliku islama – izjavio je Hafizul Fadly na stranici "Mladog imama" na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 2

RI
Riznica
19:21 28.06.2010.

Marko.... KURANSKE sure se uce, niko ih ne pjeva !!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
14:14 01.07.2010.

koga briga za islamske reality retarde!imamo mi svoje retarde ne trebaju nam islamski još!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije