Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRATILA MOSTOVCE

Razriješena glavna tajnica Vlade, nema više 'Andreja, pripremi smjenu'

Glavna tajnica Vlade Republike Hrvatske je Andreja Gabrijel
Foto: Vlada RH
1/2
23.04.2020.
u 15:00

Andreja Gabrijel na različitim je dužnostima u Banskim je dvorima bila još 1989., a glavnom tajnicom imenovana je s Plenkovićevim dolaskom na premijersku funkciju.

Glavna tajnica Vlade Andreja Gabrijel na vlastiti je zahtjev razriješena dužnosti. O tome je na današnjoj sjednici Vlade izvijestio premijer Andrej Plenković, zahvaljujući joj na doprinosu u radu Vlade praktički kroz čitavo vrijeme od osamostaljenja Hrvatske.

- Hvala vam Andreja još jednom – kazao je Plenković, a ministri su glavnu tajnicu ispratili pljeskom.   

Pozicija glavne tajnice obično nije vidljiva javnosti, no ime Andreje Gabrijel spomenulo se u mnogim ključnim trenutcima za Plenkovićeva mandata. Glavnu tajnicu premijer je prvi puta javno oslovio nakon svrstavanja Mostovih ministara na stranu oporbe kada se tražio opoziv ministra financija Zdravka Marića.     

„Molim tajnicu Vlade da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra“, bila je hladna reakcija Plenkovića, koja se kasnije danima prepričavala.

Glavnu tajnicu Vlade Plenković je javno spomenuo i na konferenciji za novinare kada je na stolu bila „glava“ ministra obrane Damira Krstičevića. 

„Znate kako to ide, nazovem ja Andreju Gabrijel, potpiši i to je to, ali toga neće biti u vezi s Damirom“, poručio je tada Plenković.

Andreja Gabrijel na različitim je dužnostima u Banskim je dvorima bila još 1989., a glavnom tajnicom imenovana je s Plenkovićevim dolaskom na premijersku funkciju

Nova glavna tajnica postat će dosadašnja zamjenica glavne tajnice Ivona Ferenčić koju je Vlada na tu dužnost imenovala na zatvorenom dijelu sjednice. Ona na dužnost stupa 25. travnja, a njezin zamjenik bit će Goran Jutriša.

VIDEO: Trenutak u kojem je Plenković tražio smjenu ministara Mosta

Komentara 22

DU
Deleted user
16:07 23.04.2020.

Hladno razriješenje mostovih ministara to je bio vrh Plenković legenda

DU
Deleted user
15:44 23.04.2020.

To je bio najbolji potez kada je potjerao Mostovce van iz vlade - dosta je bilo njihovih ucjena i uvjetovanja za koja ni sami ne znaju šta bi a šta ne

NE
neboiznadzagreba2
15:03 23.04.2020.

PROTEST! Danas eliminiraju komentare, sutra će ljude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije