Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJNI VEČERNJI

Razotkrivamo noćni život u Splitu u vrijeme koronavirusa

21.08.2020.
u 11:19

Nova Nedjelja Večernjeg lista čeka vas na kioscima 23. kolovoza u novom formatu i po staroj cijeni. Ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

U trećem broju nove Večernjakove Nedjelje očekuje vas obilje zanimljivog i atraktivnog štiva iz svijeta politike, sporta, kulture, svijeta, znanosti, mode, gastronomije. Intervjui, reportaže, analize, putopisi i kolumne otkrivaju novosti i donose pozadinu događaja iz Hrvatske i svijeta.

Za nedjelju je veliku ispovijest nakon posljednje borbe dao Stipe Miočić. Američki Hrvat govori o obitelji, korijenima i zašto će zatražiti hrvatsku putovnicu. Priča kako se potrudio da američki komentatori izgovaraju pravilo njegovo ime i prezime jer su nekad znali su reći da nastupa “Stajp Majosik”. Govori što uvijek prvo napravi nakon borbe, bi li se borio s Mirkom Filipovićem Cro Copom i kada dolazi s obitelji u Hrvatsku.

Napravili smo i veliku inspekciju splitskog noćnog života u vrijeme koronakrize. Split živim punim plućima. Noćni klubovi, restorani, kafići, ali i trgovi i zidići puni su ljudi koji govore boje li se virusa od kojeg strahuje cijeli svijet.

Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, u velikom životnom intervjuu iznosi dosad nepoznate detalje iz svog djetinjstva i mladosti, razdoblja siromaštva za koje kaže da je bilo toliko teško da mu se i danas plače. Ćiro otkriva i kako je u Švicarskoj zaradio prvih 50 tisuća franaka te čega se najviše bojao kad su ga Francuzi strpali u zatvor. Komentira i aktualnu političku i zdravstvenu situaciju. Dok piše poeziju i na prekrasnoj tratini svoje vile u Kraljevici supruzi recitira Jacquesa Préverta, prognozira izglede hrvatske nogometne reprezentacije na predstojećim natjecanjima.

Suvremena hrvatska slikarica i kiparica Karin Grenc govori o statusu umjetnika u Hrvatskoj i zašto ne može živjeti od svoga rada koji ipak ne nikada mijenjala. Za Nedjelju govori i Ivan Račan. Sin nekadašnjeg lidera SDP-a govori u kome bi smjeru nakon unutarstranačkih izbora trebala ići najjača oporbena stranka.

U temi broja otkrivamo zašto Hrvatska ostaje bez konobara, mesara, bravara, tokara, montera suhe gradnje, tapetara, limara, zidara. U nekim školama ostali su prazni razredi u kojima se školuju dimnjačari ili strojobravari. Je li spas u dualnom obrazovanju u kojem učenici velik dio srednjoškolskog obrazovanja provode u obrtima gdje su i plaćeni za svoj rad.

Večernjakova Nedjelja donosi i filmske i glazbene recenzije, novitete iz svijeta knjiga, stripova, glazbe, uređenja doma, tehnologije... To nisu novine samo za jedan dan, nego cijeli tjedan.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:03 22.08.2020.

Nemate što istraživati "noćni život Splita" u kontekstu širenja virusa. Istražite zašto je i u čijem interesu vlada dopustila rad noćnih klubova kao nositelja širenja virusa. Velika je to sramota epidemiološke struke jer i najvećim laicima je jasno da se virus najviše širi u zatvorenim prostorima s velikom koncentracijom ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije