Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILORAD PUPOVAC

Razlikujemo one koji misle da ćirilica nije dobrodošla od onih kojima treba još malo vremena

Milorad Pupovac
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
06.01.2016.
u 15:00

Osnova za razgovor s HDZ-om je da se manjinska prava ne mijenjaju, ne smanjuju, ne ograničavaju nego da se unaprijeđuju

Milorad Pupovac potvrdio je da se jučer sastao s predstavnicima nacionalnih manjina i šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i da su razgovarali o tome kako aktualna saborska većina, prije svega HDZ, misli prakticirati poliiku prema manjinskim pravima.

Pupovac je naglasio da su počeli razgovore i da se nada kako će ti razogovori dovesti do toga da zastupnici nacionalnih manjina imaju osnovu za međusobnu suradnju s HDZ-ovom većinom
Osnova za razgovor, naglasio je, da se manjinska prava ne mijenjaju, ne smanjuju, ne ograničavaju nego da se unaprijeđuju. 

 - Čuli smo stav da se prava neće smanjivati nego samo unapređivati.

Komentirao je i stav mandatara Tihomira Oreškovića kako još nije vrijeme za ćirilićne ploče u Vukovaru.

Mi pravimo razliku između onih koji misle da ćirilica nije dobrodošla u Hrvatskoj i Vukovaru i onih koji trebaju još malo vremena da bi ćirilica došla u Vukovar. S prvima ne možemo surađivati, a s drugima možemo i hoćemo. Naći ćemo način da to vrijeme ne traje predugo, naglasio je Pupovac.

Dodao je kako očekuje da će predsjednik saborskog odbora za ljudska prava opet biti netko od zastupnika manjina, a da će on za to mjesto podržati Furija Radina.

U saboru ima puno poslova, veli Pupovac koji očekuje da će i on voditi neki saborski odbor.

>>  Orešković: Uvjeren sam da će ćirilica doći do Vukovara

Komentara 71

ZD
zdepar
15:14 06.01.2016.

ja spadam u one koji misle da nam treba još malo vremena , još koji milenij...

SO
Somelier
15:17 06.01.2016.

Strašno koliko se politika i novinari trude da nam zagorčaju naše Božične blagdane. Zar ovoga Pupavca moram i na Sveta Tri Kralja gledati.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
15:20 06.01.2016.

" Osnova za razgovor s HDZ-om je da se manjinska prava ne mijenjaju, ne smanjuju, ne ograničavaju nego da se unaprijeđuju "...što još hoćete?..osmislili, proveli i poveli rat protiv svoje zemlje,..abolirali vas, kuće smo vam obnovili, bez izbora sjedite uu saboru, odlučujete o nama i još hoće nešto, ŠTO hoćete??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije