Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi bi u vrtić Iznen

Ravnateljica: Stisnut ćemo se, da bi svi imali svoje mjesto

'podravina i bilogora, virovitica, 11.06.2010. u djecjem vrticu cvrcak prosle je skolske godine bilo upisano oko 410 malisana, a za novi sezonu dotatnih je 170 prijava - navala je zbog bogatog program
'Marija Lovrenc/VLM'
11.06.2010.
u 15:55

Na jedini gradski vrtić, koji je ove godine primio 410 mališana, prava je navala pa upis na jesen čeka 170 djece više nego lani.

Krajem svibnja završile su prijave za upis u jedini virovitički gradski vrtić Cvrčak, a ovih dana rade se liste koje će roditeljima odgovoriti na goruće pitanje - hoće li za njihovog mališana u vrtiću ove godine biti mjesta kada počnu upisi, početkom srpnja.

Naime, iako je vrtić ove školske godine imao ukupno oko 410 mališana, za svu djecu prijavljenu prošle godine nije bilo mjesta, pa su mnogi roditelji bili primorani uzeti dadilje, pribjeći baka-servisu i rodbini za čuvanje.

Za rujan ove godine roditelji su prijavili rekordnih novih 170 mališana, gotovo pola vrtića, što je šokiralo i djelatnike i upravu vrtića koji ovih dana iznalaze rješenja kojima bi svako dijete dobilo svoje mjesto u jednoj od vrtićkih skupina.

- Šokirani smo brojem prijavljenih mališana, nismo očekivali tako velik broj prijava. Srećom, uvjeti su bolji nego lani. Ovog ljeta iz vrtića odlazi oko osamdeset djece, a dogradnjom vrtića dobili smo prostor za novih sedam skupina. Stisnut ćemo se, reorganizirati unutar vrtića pa će ove godine, vjerujem, konačno biti mjesta za svakog mališana. Ostajemo pri starim standardima, a koji nam omogućuju veći broj polaznika jer je to jedini način za upis svakog prijavljenog djeteta - ističe ravnateljica Ana Tomac.

Ona ujedno upozorava da je uz ostale uvjete za upis u predškolsku ustanovu važan i onaj da dijete navrši prvu godinu života do kraja rujna ove godine, kao i da ima boravište isključivo na području grada Virovitice. Uz velik broj djece u gradu, navala na vrtić svake godine može se objasniti, uz kvalitetne i raznolike programe i financijskim razlozima. Podsjetimo, naime, da Grad od pune cijene vrtića, koja stoji oko 2000 kuna po djetetu, roditeljima pomaže sa čak 1500 kuna subvencije, što je prilika koja se, kako kažu roditelji, u današnje vrijeme ne propušta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije