Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez karata

Ravnateljica razljutila roditelje: Njezino ponašanje je grozno!

pismo ravnateljice
Foto: Facebook
04.03.2018.
u 20:26

Ravnateljica Monica Walczak našla se na meti kritika zbog objašnjenja zašto dio učenika ne može ići na utakmicu lokalnog nogometnog kluba na Wembley

Ravnateljica osnovne škole iz engleskog grada Rochdalea našla se na meti kritika zbog objašnjenja zašto dio učenika nije mogao ići na popularni stadion Wembley gledati utakmicu lokalnog kluba.

Nogometni klub Rochdale AFC igrao je protiv Tottenham Hotspura u Londonu, a osoblje škole Alice Ingham odlučilo je na utakmicu odvesti učenike.

Naime, to je drugi puta u 111 dugoj povijesti kluba da igraju na Wembleyju pa su se dijelile ulaznice, a dobilo ih je 16 učenika. No, mnogo je učenika ostalo bez karti za utakmicu na poznatom stadionu pa su se roditelji požalili ravnateljici škole Monici Walczak.

Kako je škola dobila 16 karata, izvlačili su se učenici koji će ići na utakmicu dok su drugi ostali razočarani. Učenici koji su ostali bez karte uglavnom su bili u dobi od sedam godina.

Ravnateljica Monica Walczak je roditeljima u pismo objasnila kako je takav način bio zapravo prilika da djeca 'postanu otporna' jer će se još puno puta u životu razočarati.

– S obzirom na razočaranje neke djece mogli smo odustati od ovoga puta. No, naš posao kao učitelja, bilo nas profesora ili vas roditelja, je pomoći djeci da se suoče s razočaranošću i izgrade otpornost. Ovaj projekt je idealna prilika za to i nadam se da će djeca koja su se večeras osjećala razočarano, u budućnosti biti puno jača. To je teška lekcija, no mi kao odrasli znamo dobro, razočarenje je dio života – napisala je u pismo ravnateljica roditeljima koje njezin odgovor nije utješio već je izazvao potpuno suprotnu reakciju.

Mnogi roditelji smatraju kako su djeca premlada da bi ih se već učile takve životne lekcije pa je na društvenim mrežama osvanulo mnogo podijeljenih komentara.

– Djeca nisu dovoljno stara da to razumiju, njezin pristup je grozan – napisala je majka Rebecca Cooper čiji 11-godišnji sin pohađa istu školu.

S druge strane, javili su se i roditelji koji smatraju da su kritike pretjerane te da se drugi roditelji ponašaju previše zaštitnički prema svojoj djeci.

Pogledajte i galeriju: Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz Zagreba

pismo ravnateljice
1/30

Komentara 4

NI
Nikomah95
21:10 04.03.2018.

Bravo za ravnateljicu! Djeca koja idu na utakmicu mogu očekivati i mogući poraz.

LA
Latz
07:45 05.03.2018.

Ako dijete od 11 godina nije dovoljno staro da razumije da ne može dobiti sve što poželi, pogotovo kad se radi o igri na sreću onda mi nije jasan roditelj kojeg nije strah kakvo će to dijete biti kad odraste....

AR
Armagedon
11:06 05.03.2018.

A što je ravnateljica trebala napraviti dobili 16 karata i umnožit ih kao Isus da svi budu zadovoljni.... ili ih vratiti pa da nitko ne ide.... nisu ovi roditelji čitavi....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije