Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika tuga u kontejnerskom naselju 'Sajmište'

Ravnatelj sisačke bolnice o smrti bebe: Pokušali smo reanimaciju više puta, uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije

U kontejnerskom naselju u Petrinji preminula je beba
Foto: Edina Zuko
1/4
14.12.2022.
u 15:12

Tijelo djeteta prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu Zagreb gdje će se provesti obdukcija

Petrinja je zavijena u crno. Dječak star nešto više od mjesec dana iz kontejnerskog naselja 'Sajmište' u Petrinji rano jutros je preminuo. Dijete je dovezeno u sisačku bolnicu bez vitalnih znakova kazao je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opća bolnica "dr. Ivo Pedišić" u Sisku. 

- Pokušana je reanimacija. Ekipa hitne medicinske pomoći je pokušala reanimaciju u vozilu, nakon toga naša ekipa u OHBP-u u Sisku, međutim bez uspjeha. Utvrđeno je da je dijete umrlo - kazao je ravnatelj za HRT.  Tijelo djeteta prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu Zagreb gdje će se provesti obdukcija. - Uzrok smrti bit će poznat nakon obavljene obdukcije i nalaza, ali o tome vjerojatno neće obavještavati nas nego policiju. Ne znam ima li još djece u toj obitelji, samo znam da žive u kontejnerskom naselju na Sajmištu u Petrinji -  kazao je Dujmenović. 

Dujemović je za 24sata rekao kako vanjskih ozljeda na tijelu djeteta nije bilo. Istraga će pokazati što se dogodilo, kaže, no sumnja da su uvjeti života u kontejneru mogli doprinijeti djetetovoj smrti. Kontejner se, kaže, može lako, i brzo zagrijati, i ne vjeruje da je takvo nešto bilo uzrok smrti.

Roditelje preminule bebe posjetila je Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.  - Zamjenik župana i ja smo ih, sa suradnicima, obišli odmah po saznanju, beba je umrla tijekom noći, imala je zdravstvenih problema od rođenja. Na žalost, velika tragedija, ponudili smo pomoć, kao Grad i Županija - rekla je za 24 sata gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes (HDZ).

Istraga je u tijeku, policija je izvijestila da nema naznaka nasilne smrti, te će više infromacija biti poznato nakon obdukcije. 

Podsjetimo, brojne obitelji na Banovini od prosinca 2020. nakon razornog potresa žive u kontejnerskim naseljima. Petrinjsko kontejnersko naselje na Sajmištu najveće je kontejnersko naselje na Banovini. U 80-ak kontejnera na Sajmištu živi oko 150 ljudi, koji su u potresu ostali bez svojih domova

 Od 81 kontejnera njih 56 donacija je Turske, a ostali su donacija CROSCO-a. Mnogi drugi Petrinjci, njih oko 1500,  žive, već treću zime u kontejnerima uz svoje kuće. Kontejneri u Petrinji prostraniji su, s klimom i ugrađenim grijalicama nego oni na drugim mjestima na Banovini. U Petrinji se već nekoliko mjeseci grade zamjenske zgrade u sklopu projekta obnove državnog stambenog fonda na području od posebne državne skrbi pogođenog u potresu. Dio ljudi će se preseliti, ali se još ne zna tko.


 

 

Komentara 1

MA
malena1983
15:20 14.12.2022.

Tuga i samo tuga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije