Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ŽARIŠTA

Ravnatelj Meštović: KBC Split spreman za ponovnu pojavu infekcije i veći broj slučajeva

HRT
24.02.2021.
u 21:45

U KBC-u virus se probio na dva bolnička odjela

Opuštanje je uzrokovalo skok broja novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nekoliko je žarišta - domovi, splitski KBC i zatvor na Bilicama. U KBC-u virus se probio na dva bolnička odjela, nefrologiju i neurokirurgiju. Nijedan liječnik nije u izolaciji, ali je 15 medicinskih sestara i ostalih djelatnika.

- Cijepilo se preko 60 posto liječnika i 30 posto medicinskih sestara. Ako tome pridodamo one koji su bolest preboljeli, a izuzmemo one koji su s razlogom - bolovanja, porodiljni - izvan bolnice, onda su ove brojke respektabilne, a sigurno će se i povećavati, rekao je Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, rekao je za središnji Dnevnik HTV-a.

Broj hospitaliziranih se stabilizirao na oko 65. Trenutno je pet osoba na respiratoru.

- To je brojka koju možemo dobro kontrolirati, a to znači da onda možemo pružati i druge zdravstvene usluge drugim našim pacijentima. Nastavit ćemo raditi koliko budemo mogli, reogranizirati se i biti spremni na ponovnu pojavu infekcije i veći broj pacijenata, ako to bude trebalo, zaključio je.

 

>> VIDEO Prošlo je godinu dana od prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj: Ove fotografije pokazuju kako nam se život promijenio.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:48 25.02.2021.

Da pogodim, ravnatelj Meštrović je u HDZ-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije