Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JULIJE MEŠTROVIĆ

Ravnatelj KBC-a Split podnio ostavku: Došlo do zamjene dviju pacijentica

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović
Milan Sabic/PIXSELL
12.05.2020.
u 08:56

Jedna od njih preminula je 16. travnja, ali je, sukladno pogrešci, uvedeno kako je umrla druga. Obaviještena je obitelj, imala je samo nećaka i pokopana je u Hercegovini

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović dao je ostavku nakon što je otkrivena zamjena identiteta dviju pacijentica splitske bolnice.
Službene informacije još uvijek nema, ali navodno je pacijenticama zamijenjen identitet onoga dana kada su zaprimljene u splitski KBC, 10. travnja. Jedna je došla iz doma za starije osobe u Dicmu, druga iz doma u Seget Vranjicu i najvjerojatnije su ih od početka vodili pod pogrešnim imenom.

Jedna od njih preminula je 16. travnja, ali je zbog pogreške uvedeno kako je umrla druga. Obaviještena je obitelj, imala je samo nećaka i pokopana je u Hercegovini.

Katastrofalna pogreška otkrivena je u ponedjeljak poslijepodne kada su drugu staricu, koja se oporavila, pokušali vratiti u dom u Seget Vranjicu. Djelatnici su odmah vidjeli da je riječ o drugoj ženi i pogreška je otkrivena. Njihova štićenica umrla je prije gotovo mjesec dana i pokopana je pod tuđim imenom. Obje su bile zaražene koronavirusom. Dr. Julije Meštrović, čim je doznao za propust, pokrenuo je internu istragu, dao ostavku, obavijestio ministra i kontaktirao s obje obitelji.

VIDEO Skandal u splitskom KBC-u: Došlo je do zamjene dvaju pacijentica, a jedna je preminula.

Ovo je drugi slučaj zamjene identiteta pacijenata u splitskoj bolnici u vrlo kratkom vremenu. Dogodilo se da su zdravog pacijenta ostavili u bolnici, a zaraženog vratili u Dom u  Vukovarskoj, također zbog miješanja identiteta, međutim u Domu su odmah uočili pogrešku pa nikakvih posljedica nije bilo.

O ostavci ravnatelja KBC-a Split odlučit će Upravno vijeće KBC-a. Danas će u ustanovu stići inspekcija Ministarstva zdravstva.

Komentara 15

DU
Deleted user
08:35 12.05.2020.

dr.Meštrović čovjek je na svom mjestu. ovo što se događa u zadnje vrijeme sa KBC Split prevršilo je svaku mjeru. to je moralan čin...

Avatar Proleter
Proleter
09:36 12.05.2020.

Dementni starci, ne znaju tko su, gdje su, kako se zovu, a posjete zabranjene... Nije ni čudo što su ih pomiješali u ovom korona auzmešu.

DU
Deleted user
09:59 12.05.2020.

Dom u Splitu, KBC Split i Dom u Koprivinici, što je zajedničko? Pa HDZ! I kako je završilo- ove 3 ustanove odgovorne su za 30 smrti, širenje virusa na otok Brač.......da nije možda zato jer se nesposobne zapošljavalo na odgovorne pozicije? Kako to da u drugim domovima nema takvih slučajeva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije