Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLORABE BEZVIZNI REŽIM

Ravnatelj granične policije BiH: Čečeni traže azil u Hrvatskoj, među njima su i opasni 'Kadirovci'

Slavonski Brod: Državna granica na rijeci Savi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
27.12.2022.
u 14:53

Dio migranata iz Čečenije po njegovim riječima već se nalazi na području zapadne Bosne gdje pokušavaju ući u Hrvatsku i zatražiti azil

Više desetaka Čečena nalazi se nedaleko od granice i kane zatražiti azil u Hrvatskoj nakon što su u BiH došli zlorabeći bezvizni režim s Rusijom, tvrdi savjetnik ravnatelja Granične policije BiH Svevlad Hoffman i upozorava da bi među pristiglima mogli biti borci Putinova suradnika Ramzana Kadirova.

Posljednjih nekoliko tjedana više stotina državljana Ruske Federacije iz Čečenije i Dagestana slijeću u Sarajevo navodeći kao razlog posjeta turizam. Umjesto da odsjednu u hotelima u Sarajevu za koje imaju vaučere upućuju se prema granici Hrvatske kako bi tamo zatražili azil. "Ovime oni očito zlouporabljuju ukazano gostoprimstvo naše države koju koriste kao odskočnu dasku za ulazak u EU“, rekao je Hoffmann za portal Hrvatski medijski servis (HMS) iz Mostara.

Dio migranata iz Čečenije po njegovim riječima već se nalazi na području zapadne Bosne gdje pokušavaju ući u Hrvatsku i zatražiti azil. Po njegovim navodima "dio pristiglih Čečena pripada tzv. Kadirovcima koji ne samo da su obmanuli granične policajce BiH prilikom ulaska u BiH, nego je i motiv njihovog ulaska u EU daleko od ostvarivanja azilantskog statusa".

"Ova situacija predstavlja potencijalnu ozbiljnu ugrozu po sigurnost kako BiH tako i EU, upravo u svjetlu ratnog sukoba u Ukrajini“, istaknuo je Hoffmann. On se zauzeo za ukidanje bezviznoga režima s Rusijom kako bi se otklonili ovi sigurnosni problemi, a BiH uskladila svoju vanjsku politiku s Europskom unijom.

VIDEO Ove namirnice prije kuhanja nikada ne biste trebali prati!

Komentara 8

SR
sršen
16:42 27.12.2022.

može ih Mile primit, to je njegova bratija.

Avatar El Indio
El Indio
15:02 27.12.2022.

Ma to ih Kadirov posla oslobodit Kosovo

Avatar Dragovit
Dragovit
10:01 28.12.2022.

To su oni Čečeni koji su za Kavkaski emirat? Još nam samo to fali. Ovo se kreće sve luđe i luđe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije