Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNO PROFITERSTVO

Suđenje odgođeno jer je Gavrilović u bolnici u Austriji

Đuro Gavrilović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2017.
u 13:45

Gavrilović se nalazi u bolnici u Austriji, pa će obrana sudu dostaviti liječničku dokumentaciju koja to potvrđuje

Georg Đuro Gavrilović u ponedjeljak se nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje mu je trebalo biti nastavljeno suđenje zbog optužbi za zloporabu položaja i ratno profiterstvo.

Razlog tome je njegova bolest, a prema riječima njegova odvjetnika, Gavrilović se nalazi u bolnici u Austriji, pa će obrana sudu dostaviti liječničku dokumentaciju koja to potvrđuje. Suđenje Gavriloviću počelo je u svibnju, a on je tada zanijekao krivnju. USKOK ga tereti da je tijekom Domovinskog rata kupio Gavrilović u stečaju.

Optužen je da je pritom novac koji mu je bio potreban za kupnju Gavrilovića uzeo s računa Ivice Papeša, a taj novac bio je namijenjen za kupnju oružja za obranu RH. Konkretnije, radilo se o 2 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a Gavrilović je, prema optužnici Joze Martinovića, sada pokojnog ministra financija, tražio da naloži Papešu da mu isplati taj novac.

Komentara 4

SV
svojaja
13:57 18.09.2017.

Sve su unistili u zemlji, gore su napali drzavu i narod nego nacisti i fasisti zajedno. Nisu nas ni oba svjetska rata zajedno ovako unistila kao oni. Sve su smakli, sva poduzeca, banke i korporacije, kao da su etnicko ciscenje vrsili nad narodom. A u stavri kada pogledas egzodus koji su isprovocirali, to i jeste etnicko ciscenje Hrvata iz zemlje.

DU
Deleted user
15:14 18.09.2017.

Svi su lopovi na sigurnom kao i pare sto su pokrali, mamu im lopovsku!

LI
lipa75
14:49 18.09.2017.

Gavrilovicima treba oduzeti tvornicu i fakturirati im nelegalno koristenje nekretnina i pokretnina, uključujući brand. Bivsa Yu im je 60-ih godina isplatila 16 milijuna DEM- kao naknadu za oduzetu imovinu, a politicke strukture su im pocetkom 90-ih omogucile da istu kupee za pisljivih 3 milijuna. I jos se nisu udostojili niti to platiti. Prestrasno. Pod hitno Gavrilovica u zatvor i jos vaznije potomke onoga koji im je to omogucio jer oni sada uzivaju u plodovima ove nezakonite privatizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije