Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi model usklađivanja
Povratak na članak

Rastu osnovna prava i naknade za branitelje, omogućen im je i duži ostanak u svijetu rada

Prema postojećem zakonu, osobna invalidnina i druga braniteljska prava određuju se od proračunske osnovice čiji se iznos nije mijenjao pune 22 godine, a s njim ni prava hrvatskih ratnih vojnih invalida

Komentari 8

JR
Jr48
07:47 20.12.2023.

Trebao si i ti postati branitelj pa da se omastiš s tom mirovinom svi su mogli naravno tko je htio .Ipak tamo se bilo u hladnom rovu i jela papica iz konzerve a znalo biti i vatrometa oko glave.Ipak je sigurnije bilo u bircevima u Tkalčićevoj i na špici zato sad ne kukaj zbog "loših"odluka.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:19 20.12.2023.

Jadan je gotovo svaki umirovljenik,bio branitelj koji ima civilnu mirovinu i mrvice od dodataka, ili civil,ako nema bar 40 godina radnog staža.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:03 20.12.2023.

Kad se malo bolje proanalizira tekst,vidi se da su i ovaj put (većina branitelja,koja uglavnom radi u civilnom sektoru) dobili isto što i lisica i roda,u basni,u kojoj su jedna drugu gostile (roda je dobila plitku zdjelu s kašom,a lisica visoki ćup,s uskim grlom,u kojem su kuhani krompiri).Pametan je bio svaki branitelj,koji se zatražio vojnu mirovinu za vrijeme rata ili u prvih 10-ak godina nakon rata,svi ostali gotovo da nisu dobili ništa. U prijevodu,zbrinute su udovice i 50-ak tisuća branitelja (manje od 15% branitelja).

VL
DU
Deleted user
06:49 20.12.2023.

Izbori se priblizavaju,a 70-80 tisuca oni zaista istinski branitelja zivi invalida-branitelja,i plus jos (350-400 tisuca HDZ-ovi lazni branitelja domovinskog rata),i eto HDZ pobjrdjuje i na sledecim izborima,jos ako tome dodamo one birace iz Srbije,njih 700-800 tisuca koje Plenki placa,i Pupovacc priprema za svake izbore,znaci Plenki uzima jos jednom izbore,zna se da HDZ pobjrdjuje gdje asfalt prestaje.....

VL
BO
BoljiSvijet
00:54 20.12.2023.

Laž na laž..niti jedan branitelj nema 14 eura, ni 16, ni 94 eura naknadu već minimalno 850 eura (a prosjek je 1010 eura braniteljske mjesečne mirovine)..idemo sada takvima još više uvećati mirovinu..živio novi SUBNOR

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.