Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nejednakost

Raste jaz između bogatih i siromašnih

17.12.2017.
u 00:34

U Rusiji i Sjevernoj Americi to je 47 posto, a u zemljama Bliskog Istoka ta brojka je čak 61 posto.

Prema novom izvještaju o ekonomskom jazu bogatih i siromašnih u svijetu, World Inequality Report 2018, Europa je najravnopravnija ekonomija. Prema izvještaju koji potpisuje poznati ekonomist Thomas Piketty sa suradnicima, u Europi deset posto najbogatijih uprihoduje 37 posto od ukupnog nacionalnog dohotka.

U Rusiji i Sjevernoj Americi to je 47 posto, a u zemljama Bliskog Istoka ta brojka je čak 61 posto. Najbrže ovaj jaz između bogatih i siromašnih raste u Rusiji gdje je od 1980. godine kada je deset posto najbogatijih uprihodovalo 21 posto, taj postotak narastao na 47 posto. Narasla su i privatna bogatstva, gotovo za dvostruki iznos danas.

Tome nije zasmetala niti financijska kriza 2008. godine. Privatna su se bogatstva povećala najviše u Rusiji i Kini zahvaljujući pretvorbi iz socijalističke u kapitalističku ekonomiju.

Pogledajte i galeriju Sitnice koje svi mogu učiniti, a znatno će vam smanjiti račun za grijanje. 

1/7

Komentara 5

DU
Deleted user
11:34 17.12.2017.

Ne ne raste jaz Nego bogati sve vise i vise pljackaju siromasne Ista situacija je i u lijepoj nasoj nismo iznimka nego pravilo...

Avatar nekakav
nekakav
07:47 18.12.2017.

samo se pljačka povećava. nije moguće da se u svjetskoj krizi brutalno poveća broj milijardera, čije bogatstvo naraste taman tolko za koliko se poveća dug država! moguće, ako se radi o perfidnom planu pljačke. države se zadužuju kod banaka koje nemaju stvarni novac, a države vraćaju stvarni novac. vrijeme je da se banke ukinu, ili da počnu jamčiti za uloge stvarnim vrijednostima. tj. pravim novcem.

MA
Marvin
11:41 17.12.2017.

Ko ti je kriv sto si tako mutav pa se das pljackati , hoce mene netko pljackati ili nece o tome odlucujem ja osobno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije