Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVALO SE I RANIJE

Raspuštena četiri županijska odbora HDZ-a Vukovarsko - srijemske županije

Andrej Plenković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
26.11.2019.
u 14:16

- Sve to što se događa rezultat je raznih stranačkih sukoba, podmetanja i stalnih pokušaja prevlasti unutar stranke. - izjavio je anonimno član HDZ-a

Odlukom članova Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije četiri stranačka odbora HDZ-a s područja najistočnije hrvatske županije su raspušteni.

Kako doznajemo, raspušteni su Gradski odbori HDZ-a gradova Otok i Ilok te odbori u općinama Vođinci i Tovarnik. Odluka o raspuštenim odborima u Iloku, Vođincima i Tovarniku došla je radi loših izbornih rezultata ostvarenih na prošlim lokalnim izborima. U sve tri te jedinice lokalne samouprave HDZ nije na vlasti i njihovo raspuštanje očekivalo se i ranije. U Tovarniku je na vlasti neovisna načelnica, u Voćincima pobijedila je Hrvatska konzervativna stranka, a u Iloku, gdje su u međuvremenu održani i prijevremeni izbori, na vlasti je također neovisna gradonačelnica. Kada je riječ o gradu Otoku, gdje je HDZ pobijedio, tamo se već neko vrijeme događaju razni politički sukobi, prozivanja i istupi u medijima radi čega je i došlo do raspuštanja gradskog odbora HDZ-a.

- Sve to što se događa rezultat je raznih stranačkih sukoba, podmetanja i stalnih pokušaja prevlasti unutar stranke. Činjenica je kako postoje određeni problemi kao i određeni ljudi unutar stranke koji su generatori svih tih problema i sukoba. Bojim se kako niti ovo neće pomoći u rješavanju svih tih nagomilanih problema, rekao nam je jedan viđeniji član HDZ-a iz Vukovarsko – srijemske županije koji je želio ostati anoniman, a koji nam je potvrdio raspuštanje četiri stranačke organizacije.

Podsjetio je i na brojne druge sukobe unutar stranke pa i sukob između vukovarskog i vinkovačkog HDZ-a, sukoba vukovarskog HDZ-a s županom Božom Galićem kao i raznih događanja koja su prethodila prošlim lokalnim izborima kada su birani kandidati za župana i načelnike općina. O većini tih stvari upoznat je i sam predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kao i vrh stranke. S ciljem smirivanja tenzija organizirano je u proteklom periodu i nekoliko sastanaka.

Na temu raspuštanja četiri općinske i gradske organizacije HDZ-a pokušali smo razgovarati i s predsjednikom županijskog HDZ-a Draženom Milinkovićem, ali se on nije javljao na telefon.     

Komentara 5

BO
Bojance
15:51 26.11.2019.

4 zupanijska odbora vukovarsko-srijemske zupanije?! jel samo meni nije jasno tko je pjesnik htio reci. vukovarsko-srijemska je jedna zupanija, kako onda mogu biti raspustena 4 zupanijska odbora

JA
jackiechan3
15:54 26.11.2019.

po ovim kriterijima, Bero bi morao raspustiti 90% svojih ogranaka!

TE
tegovdizac
15:57 26.11.2019.

crni labud s Dunava, nova pjesma zeljka bebeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije