Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reforme

Raspušten Parlament Srbije, izbori 16. ožujka

Aleksandar Vučić
Tomislav Krasnec
28.01.2014.
u 14:04

Prijedlog je upućen kako bi se osigurala što šira društvena podrška ubrzanim reformama i modernizaciji Srbije.

Dilema izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji da ili ne danas je konačno riješena. Vlada Srbije uputila je prijedlog predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za raspuštanje Skupštine Srbije i raspisivanje izvanrednih parlamentarnih.

Prijedlog je upućen kako bi se osigurala što šira društvena podrška ubrzanim reformama i modernizaciji Srbije. Poslije današnjeg sastanka sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, koji će najvjerojatnije i u novoj Vladi biti najbliži suradnici, Nikolić je najavio da će izvanredne parlamentarne izbore raspisati u skladu sa Ustavom.

- Svi su svjesni da je Vlada učinila mnogo i ostvarila mnoge ciljeve, a jedan od najvažnijih je početak pregovora sa EU. Vlada je imala jednu rekonstrukciju i s pravom je shvatila da treba da provjeri kako stoji pitanje legitimiteta, a potom da se ubaci nova energija u sastav Vlade. Nakon toga, ljudi koji budu izabrani na parlamentarnim izborima na jednoj čvrstoj i solidnoj osnovi koju je postavila ova Vlada, nastavit će da grade europsku Srbiju, europsku kuću, sigurnu od kriminala i kuću koja će izgrađivati svoju ekonomiju i izvršiti reforme, rekao je Nikolić najavljujući da će se sutra obratiti sa konačnim datumom izbora.

Međutim, već sada je gotovo sigurno da će izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani 16. ožujka. O odnosu snaga nepuna mjesec i pol do održavanja izbora govore i istraživanja javnoga mijenja koja Vučićevom SNS-u predviđaju osvajane više od 45 posto glasova. Prema dosadašnjim izjavama za očekivati je da će u Vladi ponovno biti i SPS Ivice Dačića, ali i da će Vučić, dosadašnji prvi potpredsjednik Vlade koji je zapravo najmoćniji čovjek Srbije i koji odlučuje o svemu, postati premijer.

>>Vučić donio odluku o izvanredni​m parlamenta​rnim izborima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije