Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNEVNI RED

Rasprava o Grbiću i istražnom povjerenstvu tek na jesen

stazic
Saša Zinaja
10.06.2011.
u 12:41

Nenad Stazić (SDP) pitao je zašto prilikom nadopune dnevnog reda nije bilo mjesta i za zahtjev oporbe o osnivanju istražnog povjerenstva

Iako je Odbor za pravosuđe, u kojemu većinu ima HDZ, predložio da se tek primi na znanje izvješće pučkog pravobranitelja za 2010., Sabor je danas ipak većinom glasova prihvatio zaključak kluba HDZ-a da se izvješće pučkog pravobranitelja prihvati.

Nervozu u sabornici izazvao je upit zastupnika Nenada Stazića (SDP) predsjedniku Luki Bebiću, prilikom nadopune dnevnog reda sa 28 novih točaka, zašto nije bilo mjesta i za zahtjev oporbe o osnivanju istražnog povjerenstva o utvrđivanju uloge ravnatelja policije Olivera Grbića u podnošenju anonimnih prijava.

Stazić je spočitnuo da je 23. sjednica Sabora trebala već odavno biti završena. Na to je Bebić samo kazao kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima ta točka može biti uvrštena i raspravljena tek na sljedećoj sjednici. Po svemu sudeći, to će biti tek na jesen jer ljetna stanka u Saboru počinje 15 .srpnja, a budući da je dnevni red 23. sjednice nadopunjen, ta će sjednica po svemu sudeći trajati do početka ljetne stanke.

Komentara 3

JA
Jacob54
06:41 11.06.2011.

Stvarna priroda odnosa Dijane Čuljak i Grbića važna je za javnost jer su se njihove javne uloge ispreplitale i jer se time otvaraju razne legitimne sumnje u sukob interesa. Čuljak je, recimo, kao urednica noćnog Dnevnika, više puta usmjeravala ii supotpisivala priloge o aferi Grbić – Linić, a iz takve se situacije morala sama povući s obzirom na intimnu vezu s ravnateljem Policije. Nadalje, Mladen Barišić USKOK-u je dao iskaz o tome da su Dijana Čuljak i Hloverka Novak Srzić također umiješane u korupcijsku aferu Fimi media. Koliko su takve optužbe istinite trebala bi istražiti upravo Grbićeva policija. U ladicama stoji i nerazjašnjeno pitanje suvlasništva Dijane Čuljak u PR agenciji Moira koja je usluge prodavala HTV-u, kao i repovi nekih od poslova muža Diane Čuljak, Vladimira Šelebaja. Kako će policija objektivno raspetljati takva pitanja ako njezin ravnatelj drži oko struka Dijanu Čuljak? Jesu li, uostalom, Grbiću toliko popustile kočnice da je, kao što novine tvrde, vodio Dijanu Čuljak čak i u stan u vlasništvu MUP-a? To su, dakle, ta vrlo legitimna pitanja javnog interesa, pitanja u kojima nema ni trunke pornografije.

TO
tonc
13:19 11.06.2011.

@@@@ Tek na jesen? Pa to daje odgovor na sva pitana. Dobivanje na vremenu, priprema za izbore, ulazak u uniju , stvari se trebaju kristalizirati, neki \"snaći i pokriti\" .....moguće je i \"utjecati na neke aktere bez \"ogranićenja\" ali i i ne razvijati novu aferu sad pred izbore (ako je ima). Sve u svemu gdje ima dima ima i vatre. A jesen...... do jeseni se i sve može posložiti onako kako je kome prihvatljivo jer ipak sad smo u centru pažnje! Spremamo se sa \"odobrenjem\" u uniju. Netreba nam još jedna afera na zavidnoj razini.

YO
yocko
19:34 11.06.2011.

te sve stare žvatane treba poterati iz svih državnih ustanova, a dati mladima u ruke da oni sve vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije