Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član oružane teorističke grupe

Raspisana tjeralica za bivšom nogometnom zvijezdom Hakanom Sukurom

hakan sukur
Foto: GIA/WENN/PIXSELL
12.08.2016.
u 10:55

Tužiteljstvo je naime optužilo 45-godišnjeg Sukura da je "član oružane teorističke grupe"

Turska je izdala tjeralicu za bivšom nogometnom zvijezdom Hakanom Sukurom u sklopu istrage oko neuspjelog vojnog udara 15. srpnja, javila je danas agencija Anadolija.

Tužiteljstvo je, naime, optužilo 45-godišnjeg Sukura da je "član oružane terorističke grupe", javila je agencija Anadolija, prenosi Guardian.

To je formulacija za sve one za koje Ankara tvrdi da su povezani s imamom Fethullahom Gulenom, liderom FETO-a za kojeg turske vlasti smatraju da stoji iza državnog udara. Gulen se inače nalazi u egzilu u SAD-u, a Turska traži njegovo izručenje.

Policija mu pretresla kuću

Sukur je napustio Tursku prošle godine s obitelji i otišao u SAD.  Policijske snage pretresle su njegovu kuću u Istanbulu gdje je on prije živio. Sada je ondje dom njegova oca Sermeta Sukura, kojeg policija također traži, no on nije pronađen tijekom pretrage.

Sukur je, podsjetimo, završio na sudu i optužen je za vrijeđanje Erdogana na Twitteru u veljači, riskirajući tako četiri godine zatvorske kazne. Sukur je rekao da nije imao namjeru ciljati na predsjednika, iako su tužitelji rekli da su tvitovi jasno usmjereni na turskog predsjednika. Bivši nogometaš od 2011. godine bio je aktivni političar, a bio je član i Erdoganove stranke AKP. Nakon korupcijske afere u Erdoganovoj stranci 2013. godine odstupio je i prešao u Gulenovu stranku.

Legendarni nogometni napadač igrao je za istanbulski klub Galatasaray i za tursku reprezentaciju. Njegova nogometna karijera protezala se od 1987. do 2007. godine.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
13:28 12.08.2016.

skamenio sam se skoro, pročitao sam da traže šukera.... :)

DU
Deleted user
00:27 13.08.2016.

Pomislih nogometas otisao u Isis a Ono normalan covjek suprostavio se teroristi, islamisti Edrogenu.

TB
taras.buljba
12:22 12.08.2016.

Druze tito ljubicice bijela zavrsise turci u jugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije