Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGI OSTALI BEZ NOVCA

Raširena prijevara oko najma nekretnina u Njemačkoj: Upućeno upozorenje na što treba paziti

Berlin's renters face high price misery as housing crisis deepens
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/3
13.01.2024.
u 16:12

Osumnjičeni prevaranti još uvijek nisu pronađeni, no istraga je u tijeku diljem zemlje

U Njemačkoj, posebice na području Frankfurta, u posljednje je vrijeme aktualna prijevara vezana uz iznajmljivanje nekretnina. Upozorile su na to tvrtke za upravljanje nekretninama te opisale kako prevaranti kreiraju stranice koje podsjećaju na stranice poznatih tvrtki te na prijevaru ljudima uzimaju novac.

Među žrtava prijevara našao se i 24-godišnji Luca koji je ostao bez 4000 eura. On studira u Frankfurtu, a stan je mogao pogledati putem "beskontaktne procedure", odnosno bez nazočnosti stanodavca. Ta se metoda koristila tijekom pandemije koronavirusa, prenosi Fenix magazin

"Bio je to novouređen 2-sobni stan u četvrti Ginnheim, na mirnoj lokaciji, samo pet minuta od metroa, nisam mogao vjerovati da imam toliku sreću", kazao je mladić. Odlučio se za stan te na e-mail dobio ugovor o najmu. Morao je dati 4000 eura za polog i najamninu za prvi mjesec. Novac je uplatio, no vlasnik je otkazao ugovor o najmu. Rečeno mu je kako će dobiti povrat novca, no to se nije dogodilo. 

VEZANI ČLANCI:

Mnogi prevareni na način kao Luca kontaktirali su policiju. Osumnjičeni prevaranti još uvijek nisu pronađeni, no istraga je u tijeku diljem zemlje. Istražiteljica Elisa Herbach uputila je upozorenje onima koji traže stan. 

"Beskontaktni pregledi stana, kakvi su se ponekad koristili kao hitno rješenje tijekom pandemije, sada bi trebali pobuditi sumnju. Nemojte prebacivati ​​novac osobama koje nikada niste osobno upoznali", rekla je Herbach.

VIDEO Stanovnici Iowe spremaju se za novi hladni val

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije