Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIKAD POVOLJNIJE FINANCIRANJE'

Ramljak: Do kraja dana nadam se dogovoru o mjenicama

ante ramljak
Foto: Robert Anic/PIXSELL
14.04.2017.
u 15:15

- Sberbanka je već s preko milijardu eura vjerovnik Agrokora. To je iznimno velik novac pa čak i za Sberbanku, kaže Ramljak

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak obratio se javnosti nakon održanog sastanka na kojem je, između ostalih, bio i šef Atlantic Grupe Emil Tedeschi. 

- Upravo sada razgovaraju timovi svih dionika oko mjenica. Nadam se da će se postići dogovor o moratoriju do kraja dana - izvijestio je Ramljak. 

Rekao je i da je obišao radnike u Konzumu u Radničkoj ulici u Zagrebu i zahvalio im se.

- Oni su, kada nije bilo kvasca, sami kupili kvasac i ispekli kruh. To je zaista zavidna gesta odanosti kompaniji - rekao je Ramljak, dodajući kako su ga radnici najviše pitali o tome što se dosad radilo i što se očekuje u narednim danima.

Nije pokazao zabrinutost nakon što je Sberbanka istaknula svoje uvjete za eventualno daljnje financiranje. 

- Sberbanka je već s preko milijardu eura vjerovnik Agrokora. To je iznimno velik novac pa čak i za Sberbanku. Što se tiče njihovog uvjeta to nije u suprotnosti sa zakonom. To je odluka vjerovničkog vijeća.  Mi ćemo prilagoditi funkcioniranje. Vidjet ćemo koliko će uspjeti, dobili smo na vremenu jedno 30 dana da sve sredimo i upoznamo se sa situacijom. Onda Ćemo vidjeti fali li nam sredstava ili ne. Ja tu nemam ništa za dodati - ocijenio je Ramljak. 

Potvrdio je da su u tijeku razgovori sa šest međunarodnih konzultantskih tvrtki. Već sredinom sljedećeg tjedna ćemo odlučiti za koga ćemo se odlučiti i tko će nam se pridružiti, zajedno s domaćim konzultantima. 

Ramljak je također istaknuo da nije zabrinut zbog hitnog sastanka u Beograda oko Agrokora niti zbog Lex Mercatora u Sloveniji: 

- Mislim da oni tamo ne mogu donijeti nikakve odluku koje će našteti budućem planu restrukturiranja. Ne vidim nikakvog problema u tome. 

Posebno je istaknuo da je kredit domaćih banaka iznimno povoljan novac za koncern.

- Mi smo jučer dobili od domaćih banaka 80 miijuna eura na kamatu 4,75 posto. Ova se grupa nikad nije tako jeftino financirala. Povjerenje je najbitnija stvar. Kad izgubite povjerenje bankara onda više ne možete poslovati.  Povjerenje je najbitnije - zaključio je Ramljak, i potom sa smiješkom dočekao pitanje da li banke vjeruju novoj upravi: "Mislim da vjeruju"

>> Vijeće vjerovnika donijelo je odluku o isplati ukupno 378 milijuna kuna

>> 'Potpisan je ugovor o kreditu od 80 milijuna eura, kamatna stopa je 4,97 posto'

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
15:38 14.04.2017.

Ako nema nikakvih vraćanja kredita u godinu dana, prihod bi onda trebao barem za 20 % nadmašiti tekuće troškove poslovanja a ako toga nema onda je stečaj neminovnost...

MA
marcellus
16:01 14.04.2017.

kamata sitnica

HE
Helena1
15:56 14.04.2017.

O cemu tu treba razgovarati da li je Tedeschi dobio novac od mjenica ? Je.... Da li je to bila regresna mjenica ? Je E pa onda umjesto da potrosi novce na koncert i bahacenje za svoje rodendane trebao jeje novac sacuvati za pametnije stvari... On je kao i ostali prvo cu novac potrosit da se vidi kako sam uspjesan a poslije cu suze liti kako je svijet nepravedan prema meni.... Odvratno... To smo mogli svi mi koji se bavimo biznisom napraviti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije