Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuži prethodnika

Rajko Ostojić traži da sud kazni Milinovića s gotovo 300.000 kuna

Rajko Ostojić
Grgur Žućko/Pixsell
06.03.2013.
u 16:20

Milinovićev komentar na tužbu bio je: "To je Ostojićev PR-ovski pokušaj prikrivanja vlastite nesposobnosti".

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović jedan je od prvih političara koji će na sudu odgovarati za klevetu po novom Kaznenom zakonu i kojem prijeti plaćanje visoke novčane kazne ako sadašnji ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji ga je tužio, uspije dokazati da je oklevetan jer ga je Milinović prozvao zbog afere Baxter.

Zagrebački Općinski kazneni sud zaprimio je tužbu kojom Ostojić traži da Milinovića sud kazni s maksimalnom kaznom od 500 dnevnih iznosa, što znači da bi za njega ta kazna iznosila 300.000 ka, uzme li se da kao saborski zastupnik prima plaću od 18.000 kn.

Ostojić u tužbi ističe da ga je Milinović 9. siječnja oklevetao u priopćenju koje je uputio medijima, a u kojem je, među ostalim, napisao: "Da li Rajku Ostojiću kada se želi vratiti u prošlost glas drhti radi toga što se boji da se ne bi aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001. kada je bio zamjenik ministrice zdravlja..."

Milinović je, navodi se u tužbi, napisao da "Afera Baxter i dalje čeka na odgovor, kako su tada govorili da je zamjenik ministrice zdravstva Rajko Ostojić odgovoran za tragediju koja se dogodila (smrt 24 pacijenta) budući da je ukinuo odjel u Ministarstvu koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja...".

Ostojićevu tužbu Milinović je komentirao riječima:

– To je Ostojićev PR-ovski pokušaj prikrivanja vlastite nesposobnosti, I on zna da nema temelja za klevetu i da se zastupnicima ne ukida imunitet za klevetu. Ne bojim se ja suđenja, jedva ga čekam – kazao je Milinović.

Dodao je da nikad nije rekao da je Ostojić odgovoran za aferu Baxter, nego je samo kazao što se tada govorilo, rekavši neka Ostojić objasni svoju ulogu... Inače, ako Sabor ne ukine imunitet Milinoviću, što se u pravilu ne radi zbog klevete, to ne znači da će Ostojićeva tužba propasti. Može je aktivirati čim Milinoviću istekne mandat zastupnika, a zastaru za klevetu je po novom KZ-u gotovo nemoguće uloviti. Milinović suđenje može izbjeći samo ako se pomire. 

>>Milinović okrivio Ostojića za smrt pacijenata u aferi Baxter

Komentara 19

KA
karambita
23:24 06.03.2013.

Otkud Ostojicu pravo da govori sudu koliko da kazne Milinovica....ovo spada u rubriku naucne fantazije

CH
CH2710
16:51 06.03.2013.

. Krajnje je vrijeme da netko Milinoviću stane na - drski jezik.

Avatar Vlasic
Vlasic
17:17 06.03.2013.

Ostojiću - Milinović nije kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije