Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob tvrtki

Radnici tuže Incrementum za plaću i prijevoz, preuzima ih DIP

'04.10.2012., Karlovac - Postrojenje karlovacke tvrtke DIP. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
24.10.2012.
u 10:37

– Ponovno ćemo pokrenuti proizvodnju u pilani i doradi, gdje strojevi nisu održavani za rada Incrementuma, najavio je Fistrić

– Podignuli smo kaznenu prijavu protiv Incrementuma zbog prijevare – otkriva Damir Fistrić, suvlasnik DIP-a Karlovac.

 Gdje je nestala tvrtka?

Podsjetimo, DIP je raskinuo partnerski ugovor s ovom tvrtkom osnovanom švicarskim kapitalom jer ga ona navodno nije poštovala. Dužna im je oko dva milijuna kuna za najam zemljišta i strojeva, nije isporučivala robu za izradu parketa kako je dogovoreno, na što se DIP usredotočio, te je započela dijeliti otkaze radnicima koje je preuzela.

Geoffrey Glen Morgan Häberlin, član Nadzornog odbora Incrementuma, kojeg Fistrić drži glavnim krivcem za ovu situaciju, tada je opovrgnuo navode iz DIP-a tvrdnjom da je ta tvrtka dužna njegovoj. Kako god, DIP je blokirao pristup pogonima koje je prije ustupio Švicarcima, pa oko 60 zaposlenika već sedam dana ne dolazi na posao. Dodatni je problem što se radnici, poput portira Josipa Lukačića, sada pitaju gdje je nestala tvrtka.

 – Išao sam u Križanićevu, gdje je na kućnom broju tri prijavljeno sjedište, predati dokumente o bolovanju jer ne mogu to učiniti na radnom mjestu s obzirom na to da nam je pristup onemogućen. Međutim, u Križanićevoj nema nikakvih ureda – zbunjen je Lukačić.

 U njegove tvrdnje samo smo se uvjerili. Trošna kuća u karlovačkoj Zvijezdi uopće ne odaje dojam da je u njoj sjedište tvrtke osnovane švicarskim kapitalom. U ulazu se samo nalazi sandučić Incrementuma, koji ne sadrži poštu.

 Pokretanje proizvodnje

U međuvremenu su radnici, članovi sindikata, odlučili tužiti svoju tvrtku jer im navodno nije isplaćivala naknade za putne troškove te zato što nikada nisu dobili plaću za lipanj 2011. godine.

 – Ponovno ćemo pokrenuti proizvodnju u pilani i doradi, gdje strojevi ondje uopće nisu održavani za rada Incrementuma. Zaposlit ćemo sve njihove radnike, osim onih koji to nisu zaslužili svojim ponašanjem prema kolegama – objašnjava Fistrić. Do zaključenja broja nismo uspjeli stupiti u kontakt s Incrementumom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije