Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog gašenja postrojenja FCC

Radnici sisačke Rafinerije na prosvjed u Zagreb

rafinerija sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
20.02.2018.
u 18:07

Prosvjed što ga organizira Stožer za obranu Rafinerije najavljen je za petak u podne na Markovu trgu

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak organizira u petak 23. veljače u podne prosvjed na Markovu trgu. Razlog je odluka uprave Ine o gašenju FCC postrojenja od 1. srpnja, srcu rafinerije, kako kažu sindikati i Stožer, te otkazi tamošnjim radnicima.

– Povod je i to što nas nitko neće u Vladi saslušati da bismo objasnili što taj pogon znači za rafineriju. I što se krije iza te odluke vlasnika Ine MOL-a. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića ukazuju na to da su zavedeni i da ne razumiju bit i posljedice te odluke MOL-a i Uprave Ine – kaže Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak.

Prosvjednici će u petak zahtijevati moratorij na sve poslovne odluke Uprave Ine do završetka pregovora oko otkupa dionica od MOL-a. Ina je odlučila da će 40 radnika FCC postrojenja zbrinuti ili otpremninama ili unutar Ine.

Komentara 3

DU
Deleted user
18:21 20.02.2018.

Dođite, tu u Zagrebu sjede oni glavni političari, oni koji će razumjeti vaše strahove za svoju djecu, budućnost...oni imaju srce, samo im oni niži ne daju da vas čuju. Zar zaista tako mislite, da na Markovu trgu sjede dobri ljudi koje vi plaćate, koji će sve učiniti za dobro Hrvatske i njenih građana, samo da im zločesti sitni političarčići dopuste da čuju pravu istinu?

DU
Deleted user
18:43 20.02.2018.

Bravo javite se dalićki pa će ona preko svog mùža člana uprave ine riješiti vaše zahtjeve prije nego se vratite u sisak....ona ima kapacitete za to samo ako se ne bude nekontrolirano smijala ali nemojte zamjeriti pa dama je..... 😮😮😡😡

Avatar dpejakovic
dpejakovic
11:43 21.02.2018.

Kad se prosvjedovalo protiv zagađenja i za modernizaciju rafinerije ni jedan neradnik rafinerije nije došao! Tad su bili sigurni u svoje poslove. Danas očekuju da ćemo ih podržati. Na njihovu žalost podržavamo ih isključivo iz razloga što nam gradski proračun djelomično ovisi o rafineriji i jedino to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije