Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena akcija

Radnici Salonita u srijedu će izbaciti radnike Adriatik Blizne

salonit
Pixsell
05.07.2010.
u 11:13

Sindikalisti su odgodili radikalnu akciju zbog obećanja da će ih ovoga tjedna primiti premijerka Jadranka Kosor te zbog nove odluke Visokog trgovačkog suda u Zagrebu.

Najavili smo radikalni sindikalni prosvjed i zato su radnici Salonita sada okruženi policijom s jedne strane, zaštitarima s druge, ali ništa se neće dogoditi. Prvo zbog odluke Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, koji je odluke stečajnog upravitelja i stečajnog suca Salonita proglasio nezakonitim, a drugi je razlog što imamo obećanje da ćemo se ovoga tjedna sastati s premijerkom Jadrankom Kosor s kojom ćemo razgovarati o odštetama radnicima koji su bili izloženi azbestu i njihovu zapošljavanju na poslovima sanacije - rekao je novinarima u ponedjeljak Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju pred okupljenim radnicima ispred zgrade Salonita u Vranjicu.

Kaže da je Visoki trgovački sud poništio odluke sa skupštine vjerovnika. Isto tako, tvrdi Marić, nezakonita je odluka da se poslovi sanacije dodijele tvrtki Adriatic Blizna koja nema potrebna odobrenja pa sada poslove daje u podzakup. Zbog toga, najavio je Marić, ako radnici Blizne ne napuste tvorničku zgradu, radnici Salonita će ih izbaciti. Taj je potez najavio za srijedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije