Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
scenarij iz đakova
Povratak na članak

Radnici će šator postaviti pod prozorom bivšeg direktora

Ako je za Đakovštinu bilo novca, očekujemo da ga bude i za nas. Ne bude li pomoći, blokirat ćemo državnu cestu D2 i željezničku prugu

Komentari 5

GI
giglibigli
17:06 28.10.2011.

ako su mogli čekati do sada da jedni i drugi pričekaju mjesec dana da prođu izbori pa da onda krenu u borbu za svoja potraživanja

VL
Avatar tirolka
tirolka
18:22 28.10.2011.

.... .. Treba ih sada , tek sada , naučiti kako se boriti za svoja prava. Do sada nisu imali prava , koja im se daju na odlasku. Borba je počela puno prije nego se prebrojiše glasovi. Plus recesija br.2.2 kuca na vrata a prva se niti ne sprema na odlazak. Čestitam .... ..... ........

VL
IB
iva.begovic
14:32 29.10.2011.

DORH bi trebao istražiti i eventualno podnijeti optužni prijedlog protiv ministrice Dalić zato što je 26 miliona kuna iz državne pričuve koja služi za izvanredne situacije, usmjerila na privatne račune građana, u ovom slučaju radnika Đakovštine. Odluka Vlade i premijerke da se to učini, u osnovi je protuzakonita jer nigdje ni u kojem aktu nije predviđeno da se novac iz pričuve izdvaja za tu vrstu troškova i transferira na privatne račune građana. Ministrica Dalić je, u ovom slučaju, samo provela premijekinu odluku, no, to ju ne abolira od kaznene odgovornosti, skupa sa premijerkom, za zlouporabu ovlasti.

VL
IB
iva.begovic
14:41 29.10.2011.

Da budem preciznija, Vlada je Odlukom preuzela tražbinu radnika Đakovštine kao vjerovnika prvog višeg tražbenog reda. No, to još uvijek ne znači da će se novac u tu svrhu uspjeti namiriti iz stečajne mase. Bilo bi dobro znati koliko još ima vjerovnika prije radnika (npr. uplate poreza i doprinosa koje tvrtka kroz dugo vrijeme nije uplaćivala radnicima, a što ima prvenstvo pred otpremninama), a zatim bi još trebalo znati kolika je vjerojatnost da se više bilo koja tražbina namiri iz stečajne mase. Koliko sam ja upoznata – šanse su nula. Prema tome ovaj je novac „otplovio“ iz državne blagajne u nepovrat i u predizborne svrhe. Što je to, ako nije politička korupcija?

VL
IB
iva.begovic
08:19 30.10.2011.

Radnici Đakovštine su, skupa sa Upravom, suodgovorni za propast tvrtke. To je čak i njihov sindikalni povjerenik izjavio 2010 god., na TV u emisiji Otvoreno. Ti radnici , unatoč svojim lošim procjenama i odlukama, danas troše novac svih nas kojioji se čuvao za slučaj elementarnih nepogoda i kakvih sličnih nepredvidljivih situacija. Ovo sa Đakovštinom bilo je predvidljivo još od 2009. Pa su im već prema tome, novci isplaćeni nezakonito. No, ne samo nezakonito nego i nemoralno. Radnici koji su sudjelovali u pljački svoje tvrtke ne mogu još i dobiti otpremnine tj. zaraditi bez rada od novca poreznih obveznika. U slučaju Đakovština, čini mi se, ima elemenata da DORH preispita odluku Vlade.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.