Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obustava rada

Radnici Bizovačkih toplica od četvrtka u generalnom štrajku

toplice
Michael Palijan / VLM
03.06.2013.
u 14:49

- Ne znamo što će biti s pacijentima dok budemo štrajkali. Očito nikoga nije ni briga za oko 700 djece koja bi tijekom lipnja trebala doći iz cijele Hrvatske na ekskurziju. Ostali smo prepušteni sami sebi - ukazuje na problem Tonković.

Radnici Bizovačkih toplica danas su jednosatnim štrajkom upozorenja htjeli još jednom skrenuti pozornost Upravi i vlasniku, odnosno državi, da im se duguju dvije plaće i jedan prijevoz. Ako im se ne isplate zaostale plaće, njih 107 u četvrtak će stupiti u generalni štrajk.

- Počet će već ujutro kada nećemo poslužiti gostima i pacijentima doručak. Neće raditi niti recepcija, ni restorani, ni kupalište.

Obustavit ćemo rad svih odjela do ispunjenja zahtjeva - poručio je Dražen Vučički, sindikalni povjerenik i Josip Tonković, predstavnik radnika u NO Bizovačkih toplica. Nije im cilj, napominju radnici, samo isplata plaća, nego i ispunjavanje ostalih potraživanja iz važećeg Kolektivnog ugovora, a prije svega se to odnosi na neuplaćene obveze u proteklih pet godina za mirovinsko te šest godina za zdravstveno osiguranje. U Hotelu Termia raspolažu s 205 postelja, a trenutno ih je popunjeno 170.

- Ne znamo što će biti s pacijentima dok budemo štrajkali. Također, očito nikoga nije ni briga za oko 700 djece koja bi tijekom lipnja trebala doći iz cijele Hrvatske na ekskurziju. Ostali smo prepušteni sami sebi - ukazuje na problem Tonković. Iako su, kažu, pisma upitili na različite adrese i ministarstva, do danas nisu dobili nikakav odgovor.

>>Bizovačke toplice nije izliječilo ni lječilište. Radnici idu u štrajk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije