Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA PRŠUT

Radnica koja je dobila otkaz zbog dvije šnite salame: Borim se za sve radnike!

pršut
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
11.02.2017.
u 22:30

Narezala sam dvije šnite samo da bi trenutno zavarala želudac, utažila glad da bi mogla nastaviti raditi, priznaje Suzana Šošo svoj grijeh

Suzana Šešo, prodavačica koja je dobila otkaz zbog dvije šnite salame preko noći je postala simbol radničkog otpora u Zadru, javlja RTL.

- Jednu malu feticu ovako, sad ne znam je li bila srijemska, zimska i sve na brzinu u svom pecivu kojeg sam platila, pred kraj radnog vremena oko 19 sati jer smo tada radili do 21 sat. Samo da bi trenutno zavarala želudac, utažila glad da bi mogla nastaviti raditi, priznaje Suzana koja je pokrenula pravnu bitku.

Prvo  je po sudskom nalogu vraćena na posao, potom je Županijski sud u Zadru uvažio je žalbu trgovačkog lanca pa je proces vraćen na početak, a ona mora platiti sudske troškove.

- Optimistična sam. Pa čak i ako izgubim ponovno, ja ću biti pobjednik. Jer ne borim se samo za sebe, borim se za sve radnike u Republici Hrvatskoj, a pogotovo u trgovačkom sektoru. Tamo sam već 15 godina i znam što se sve događalo i koji se mobing trpio, kaže radnica koja se osjeća "u rangu psa Mede".

>> Mladići ukrali četiri pršuta da bi se osladili za Praznik rada

>> Kerum kreće u borbu za Split: 'Ja sam zalijepio pršut na čelo jer nisam htio pobijediti na prošlim izborima'

 

Komentara 17

LU
lukathereem
10:08 12.02.2017.

Kad imas placu 3000 kn nazalost gledas onda da se "ogrebes" za fetu salame.. ali mentalitet ljudi je da se ogrebu koliko je moguće.. svejedno mi je zao zene iako je ukrala jer je radnik u nas potlacen, potcijenjen i bez prava.

JO
josmalopanestalo
12:11 12.02.2017.

ako joj je prvi put nije mi jasno zakaj nije opomenuta pred otkaz ili nekom smeta a ako je više puta uhvačena onda je u redu dobiti otkaz

Avatar lola lola
lola lola
09:13 12.02.2017.

Najjadnije od svega je da je ukrala dvije snite salame. Da je ukrala 100 000 kuna bila bi velika faca i vjerojatno nikad otkrivena. Ovdje se krade samo na veliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije