Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjenica na Prisavlju

Radman: Restrukturiranje dopisništava smanjit će troškove i povećati učinkovitost

Goran Radman
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
06.02.2014.
u 17:08

Trenutačno dopisništva zapošljavaju 51 osobu od kojih ih je 14 novinara, a tehnološka infrastruktura dopisništava starija je od 20 godina.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman izvijestio je na danas održanoj 14. sjednici Programskog vijeća HRT-a o planovima restrukturiranja dopisništava HRT-a.

Istaknuo je, navodi se s Prisavlja, kako ništa što se radi ne dovodi u pitanje programske obveze HRT-a preuzete Ugovorom s Vladom RH.

- Restrukturiranje dopisništava uvjetovano je tehnološkom obnovom s ciljem smanjenja troškova i povećanja programske i produkcijske učinkovitosti HRT-a - kazao je Radman. Trenutačno dopisništva zapošljavaju 51 osobu od kojih ih je 14 novinara, a tehnološka infrastruktura dopisništava starija je od 20 godina.

Mala dopisništva

HRT je pokrenuo investicijski ciklus, koji kreće od tzv. malih dopisništava. Njime će se nabaviti suvremena oprema, a područja koja je dosada pokrivalo 14 novinara ubuduće će pokrivati 22 dopisnika koji će uz najsuvremeniju tehnologiju izvještavati za sve platforme HRT-a. Dopisništva će se gasiti u razdoblju od 1.lipnja do 1.kolovoza 2014.

Foto: Patrik Macek/Pixell

Patrik Macek/PIXSELL

Članica vijeća Neda Ritz istaknula je kako je u tom procesu najbitnije da se područja dopisništava ubuduće pokrivaju sadržajno i kvalitativno ravnomjerno. Član vijeća Josip Jović smatra kako je javnost preplavljena zloupotrebom informacija o promjenama te kako se javnost uznemirava pogrešnim informacijama.

Pritužbe korisnika

Programsko vijeće za sljedeću je sjednicu zatražilo precizne podatke o udjelu programskih sadržaja koje proizvode tzv. ''mala dopisništva“ te informaciju o tome kako će se odvijati program restrukturiranja, koliki je predviđeni broj ugovornih dopisnika i kako će njihov rad biti organiziran.

Zatraženo je i redovno tromjesečno izvješće o ispunjavanju planova vezano uz digitalizaciju i osiguravanje dostupnosti arhiva HRT-a. Poslovna jedinica Program dostavila je Vijeću prijedlog načina i metodu izvještavanja o zakonskim i ugovornim obvezama HRT-a temeljem obveza iz Ugovora, Zakona o HRT-u i Zakona o elektroničkim medijima. Članovi vijeća izrazili su zadovoljstvo izvješćem PJ Program te iznijeli dojam da HRT na ukupnom planu ide u dobrom smjeru.

Vijeće je jednoglasno prihvatilo izvješće povjerenika o pritužbama i prijedlozima korisnika usluga HRT-a za razdoblje od 13. studenoga 2013. do 28. siječnja 2014. te zatražilo od HRT- a da ispuni ranije zahtjeve i dobije odgovore na pitanja oko pojedinih neprihvatljivih trendova i primjedaba korisnika koje se stalno ponavljaju.

Komentara 9

GU
gustirna
17:31 06.02.2014.

restrukturiranje po partijskoj liniji.televizijski segon znade kako se to radi.

ZJ
zjerko44
18:05 06.02.2014.

ovo je dobra vijest logicno bi bilo ako se ukidaju predstavnistva da ukinu i pretplatu nek je naplacuju samo u Zagrebu i od partijski sljedbenika

Avatar deziderij
deziderij
18:08 06.02.2014.

Ne znam o kakvoj učinkovitosti ovaj laprda ali znam da piće s reprizama svakim danom dok im je program i više nego očajan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije