Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radman i rotim:

Šprajc u svim fazama kasnio s projektom

zoran šprajc
Foto: Boris Ščitar
08.11.2013.
u 20:30

Imenovan je 21. lipnja, a danas već – smijenjen. Riječ je o Zoranu Šprajcu, koji nakon samo četiri i pol mjeseca provedena na funkciji, više nije rukovoditelj HRT-ova Informativno-medijskog servisa (IMS).

Imenovan je 21. lipnja, a danas već – smijenjen. Riječ je o Zoranu Šprajcu, koji nakon samo četiri i pol mjeseca provedena na funkciji, više nije rukovoditelj HRT-ova Informativno-medijskog servisa (IMS).

Novi šef Špoljar

Njegovu je smjenu predložio ravnatelj Programa HRT-a Goran Rotim, a glavni prisavski ravnatelj Goran Radman prihvatio je Šprajcovo razrješenje. Od ponedjeljka v.d. šefa IMS-a postaje Tomislav Špoljar.

“Projekt IMS-a kasni u svim fazama. Ciljevi i zadaće IMS-a koje je rukovoditelj preuzeo nisu ostvareni. Procjena ravnatelja Programa Rotima jest da daljnji ostanak Zorana Šprajca na funkciji rukovoditelja IMS-a ne bi dao pozitivne i brze učinke u realizaciji zadanih ciljeva i zadaća”, priopćili su s HRT-a. U istom priopćenju je i Špoljarova izjava u kojoj kaže da je IMS velik izazov i prilika i za radijske, televizijske i web-novinare koji u njemu rade.

“Moj je cilj da što prije ujedinimo naše znanje, kreativnost i tehničke mogućnosti te ih počnemo iskorištavati na svim platformama kako bismo, kao javni medij, bili što dostupniji svim našim građanima”, stoji u Špoljarovoj izjavi u kojoj zahvaljuje Šprajcu na trudu koji je uložio proteklih mjeseci. No, kada smo se pozivima, pa onda i SMS-om, obratili Rotimu, Šprajcu i Špoljaru, jedino je potonji uzvratio porukom da je na službenom putu te da prijašnjoj poruci jedino može dodati: “Vjerujem svim srcem i mozgom u IMS. Nema alternative.” Na dodatna pitanja, smatra li i on da je Šprajc podbacio i kako to da je upravo on postao novi šef IMS-a kad se a tu funkciju nije ni kandidirao te je li točno da su on i Rotim kumski povezani, Špoljar ipak nije uzvratio.

Protivljenje sistematizaciji

Da se nešto sprema, moglo se, doznajemo, naslutiti na ovotjednom skupu zaposlenika na kojem je Radman rekao da se on ne smije miješati u program, ali da IMS-om nije zadovoljan. A Šprajc se navodno nedavno usprotivio Radmanovu planu sistematizacije pa neki razlog za ovakav rasplet vide u tome.

Komentara 74

MJ
mary joe fernandez
12:11 08.11.2013.

Šprajcu treba novo radno mjesto...neka ode za glasnogovornika prezimenjaka Jovanovića...prvi samo bombardira a potonji samo komentira

FR
franjo1971
12:02 08.11.2013.

bilo je i vrijeme.

Avatar tituš
tituš
12:17 08.11.2013.

Samo ga ne vraćajte na ekrane!!! Nauživali smo se mi neprijateljskog raspoloženja i mrskih lica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije