Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi antioksidans

Radman predstavio eliksir mladosti koji "neutralizira starost"

radman (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/4
Autor
Sonja Hoffman
20.10.2011.
u 18:19

Ovaj novi, nevitaminski antioksidans tisuću je puta učinkovitiji od priznatih vitamina E i C

Prvi i, prema riječima akademika Miroslava Radmana, najučinkovitiji antioksidans nove generacije, ADR energizer HPE 40, predstavljen je danas u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela The Regent Esplanade.

Susreti proteina i radikala

– Zbog sposobnosti obnavljanja svaka ljudska stanica u sebi nosi klicu besmrtnosti – rekao je akademik Radman. Starenje je, tvrdi, u korelaciji s korozijom, odnosno oksidacijom za život važnih proteina. Očekuje se, kaže, da neutralizacija korozivnih radikala putem antioksidativnih elemenata smanji nivo oksidacijskih oštećenja molekula te poveća učinkovitost biokemijskog čišćenja organizma.

– Radikali kisika koji nastaju kao produkt metabolizma šećera i masti vrlo su nestabilni i imaju jaka korozivna svojstva, a vežu se na svaku molekulu proteina koju putujući organizmom susretnu – objasnio je akademik Radman. S obzirom na to da se takvi “susreti” molekula i radikala kisika događaju često tijekom čovjekova života, proteini s vremenom “zahrđaju”.

– Točno je i da hrđavi protein organizam s vremenom “baci u smeće”, a na njegovo mjesto dođe drugi zdravi, no s obzirom na “nervozu” i “agresivnost” kisikovih radikala koji putuju organizmom, vrlo brzo ih ponovno zahvati korozija – objasnio je Radman.

Ključ je, tvrdi, u tome da se preventivnim uzimanjem učinkovitih antioksidansa ti novi i zdravi proteini, odmah, dakle u trenutku njihova nastanka, zaštite od opakih i nasrtljivih radikala kisika.

– Time bi se stanice štitile od hrđanja, a organizam obnavljao, što bi u konačnici moglo zaustaviti starenje pa i pomladiti ljude – istaknuo je akademik Radman, ali i upozorio da je pomlađivanje još uvijek ipak samo san u koji vjeruje i koji želi podijeliti.

Neučinkoviti pripravci

– Svojstva novog ADR antioksidansa daleko su bolja od ostalih koji se mogu pronaći na tržištu – tvrdi dr. Slavko Ivković, član Europske akademije za interdisciplinarnu medicinu. Iako su, tvrdi ovaj liječnik, američka i europska agencija za lijekove kao jedine antioksidanse priznale vitamin E i C, oni nemaju učinka.

– Testirali smo dodatke prehrani koji su trenutačno najprodavaniji na tržištu, centrum i supradin, te otkrili da nemaju nikakva učinka – tvrdi dr. Ivković.

O svojim su nalazima, ističe, obavijestili i proizvođače, a oni su im rekli da su svjesni neučinkovitosti vlastitog proizvoda.

– Tvrde da ti proizvodi nisu ni napravljeni da utječu, već da čovjek iskoristi 27 posto placebo efekta koji svaki lijek ima – kaže dr. Ivković. Novi ADR antioksidans zapravo je polifenolski nevitaminski pripravak bez toksičnog djelovanja.

– Oko 1000 puta jači od djelovanja vitamina E, a sadrži koktel prirodnih farmakoloških aktivnih supstancija – naglasio je. Kutijica će stajati oko 700 kuna.

Komentara 91

DH
dalibor.hren
09:51 21.10.2011.

U srednjem vijeku su tražili kamen mudrosti i eliksir života. Zovemo ih alkemičari. Izgleda da je gospodin Radman popizdio!

CI
cicamaca
21:12 21.10.2011.

pardon _financijski

DK
dkatica2
19:58 20.10.2011.

Radman je Francuski akademik , ali ne i Hrvatski , otkantali ga na glasanju stare komunističke prdonje , koji ne znaju na kojoj se planeti nalaze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije