Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S druge strane

Raditi u Facebooku, to je posao iz snova

facebook
26.05.2010.
u 20:00

Više od 900 zaposlenika mreže, koja među korisnicima interneta ima kultni status, na raspolaganju ima brojne kafiće, sportske dvorane za rekreaciju ili sobe u kojima sa suradnicima mogu odigrati partiju stolnog tenisa.

Facebook, najpopularnija društvena mreža na svijetu, i u Hrvatskoj ima zamalo milijun korisnika, no gotovo nitko od njih ne zna što se doista odvija s druge strane računalnog ekrana. Rijetki su oni koji znaju da Facebook danas predstavlja jedno od najugodnijih i najfleksibilnijih mjesta za rad u Americi.

Kuhar iz Francuske

Kako bi privukao vrhunske programere, vlasnik Mark Zuckerberg sjedište tvrtke u kalifornijskom Palo Altou pretvorio je u svojevrsni poslovno-rekreacijski centar. Više od 900 zaposlenika mreže, koja među korisnicima interneta ima kultni status, na raspolaganju ima brojne kafiće, sportske dvorane za rekreaciju ili sobe u kojima sa suradnicima mogu odigrati partiju stolnog tenisa kako bi “istegnuli noge od dugotrajnog sjedenja”. Zaposlenicima je na raspolaganju i interna praonica rublja te kemijska čistionica, a o jelovnicima koji se svakodnevno nude u tvrtkinu restoranu brine se kuhar doveden iz Francuske. Ipak, tog vrhunskog kuhara Facebook nije potražio u pariškim restoranima, već ga je preoteo drugom računalnom divu, Googleu, koji je kuhara zaposlio prije sedam godina.

Razvijaju timski duh

Posebna pozornost posvećena je radnom prostoru. Časopis Time objavio je fotoreportažu Facebookovih ureda kako bi zorno opisao atmosferu koja u njoj vlada. Svi su programeri smješteni u jednoj prostoriji bez pregrada kako bi se razvijao timski duh i smanjio osjećaj otuđenosti, a svoj stol u tom prostoru ima i sam Zuckerberg, koji se iza zatvorenih vrata povlači samo u vrijeme sastanaka. Zidove prostorija krase grafiti, a svi zaposlenici imaju pristup i igraćim konzolama poput Xboxa.

– Raditi u Facebooku posao je iz snova, samo što je većini zaposlenih to prvo radno mjesto pa nisu svjesni koliko im je dobro – kaže za Business Insider jedan od zaposlenika tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 9

MO
morales
21:07 26.05.2010.

Pa ne znam baš koliko je raditi u ogromnoj prostoriji bez pregrada posao iz snova. Neke od stvari koje im nude su zanimljive, ali pretpostavljam da ih najviše ipak mame plaćom :)

ST
stela
21:29 26.05.2010.

gospon novinar, Palo Alto, a ne Palo Ato. nije nimalo ugodno radit u takvim uvjetima, s xy ljudi u sali bez obzira na ostale pogodnosti koje im nudi.

CB
cba
20:53 26.05.2010.

Da, uvijek su najbolji poslovi kad prodaješ maglu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije