Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIROVITICA

Radionica za potencijalne ulagače i postojeće poduzetnike

'predavanje3_stl_bih_0304201'
''
12.10.2012.
u 09:03

Ova je radionica namjenjena malim, srednjim i velikim poduzetnicima Virovitičko-podravske županije kako bi otkrili nove mogućnosti razvoja i unapređenja svojih poduzeća

Radionica namijenjena potencijalnim ulagačima i postojećim poduzetnicima Virovitičko-podravske županije u petak će se održati u organizaciji Vidre, agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pod ravnateljstvom Sanje Bošnjak, u zgradi Virovitičko-podravske županije.

Tema radionice bit će predstavljanje novog Zakona o poticaju investicija i unapređenju investicijskog okruženja. Voditelji radionice bit će predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Ljiljana Zajc, voditeljica Službe za potporu ulaganjima i investicije, i Sani Ljubunčić, načelnik Sektora za međunarodnu suradnju, investicije i konkurentnost, a prezentirat će primjere izračuna visine intenziteta potpore u slučajevima kada poduzetnici koriste različite izvore financiranja.

Cilj radionice bit će poboljšanje poslovnih odnosa, razlike u odnosu na dosadašnji zakon te će ukazati na prednosti i napredak ovog novog sustava financiranja. Isto tako će se upozoriti na gubitke koje može prouzročiti nepoštivanje zakona. Organizatori ističu da temeljem novog zakona poduzetnici ostvaruju pravo na primanje izvora poticaja već ako imaju ulaganja veća od 50.000 eura i tri novootvorena radna mjesta. Ovakva vrsta unapređivanja stečenog znanja svakako je dobrodošla i korisna i stanovnicima i poduzetnicima, a osobito je važna za one koji će se u ovim teškim ekonomskim prilikama tek odlučiti na korak k zaposlenju i novootvorenim prilikama za barem još troje ljudi.

Prema riječima ravnateljice Vidre Sanje Bošnjak, Vidra je postala pravi razvojni servis za sve oblike ulaganja i novih investicija kako za postojeće poduzetnike tako i za nove. Srdačno pozdravlja velik odaziv na radionicu svih stotinjak poduzetnika koji su pozvani te ističe da joj je osobito drago što će se odazvati i predstavnici i velikih  i onih manjih poduzetničkih sfera.

Ova je radionica namijenjena malim, srednjim i velikim poduzetnicima Virovitičko-podravske županije, kako bi otkrili nove mogućnosti razvoja i unapređenja svojih poduzeća. Sve ove nove odredbe odnose se i na postojeće i na nove poduzetnike te je i to jedan od bitnih čimbenika cjelokupnog procesa usavršavanja.

>>Poduzetništvu kroz igru i zabavu uče i djecu od tri godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije