Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druženje u Međimurju

Radimir Čačić sprema udar na vrh HNS-a?

Radimir Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.12.2013.
u 08:10

Sudionici tvrde da nema govora o konspirativnom sastanku

U lovačkoj sobi hotela Golf u međimurskom selu Donjem Vidovcu sinoć se okupilo zanimljivo društvo. Jedan za drugim, stizali su HNS-ovi načelnici iz cijelog Međimurja, saborski zastupnik HNS-a Dragutin Glavina, zamjenica župana Sandra Herman... A onda je, oko 19.45 sati, stigao i glavni gost, Radimir Čačić. Mršaviji nego ikad, ušetao je u predvorje hotela i popeo se na prvi kat, u lovačku sobu, u kojoj su bila pripremljena mjesta za 24 osobe. – O čemu ćemo razgovarati? Nemam pojma. Dobio sam SMS poruku od Sandre Herman da dođem na predblagdansko druženje. I eto me – rekao nam je, neslužbeno, jedan od HNS-ovih najdugovječnijih načelnika.

Svaki Čačićev susret s lokalnim stranačkim čelnicima na sjeverozapadu Hrvatske, gdje HNS uživa najveću podršku birača, izaziva pozornost. Čačić je predsjednik sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a, u kojem ima dosta onih koji bi ga rado ponovno vidjeli na čelu stranke na državnoj razini. Naravno, kad odsluži zatvorsku kaznu.

– Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Ne znam koliko je realno da preuzme fotelju Vesne Pusić – kaže jedan od lokalnih čelnika stranke. Na neobičnom druženju u lovačkoj sobi bili su i općinski načelnici Orehovice i Selnice Franjo Bukal i Ervin Vičević, direktorica HEP-ove tvrtke Odmor i rekreacija Karolina Juzbašić, savjetnik u Ministarstvu gospodarstva Marijan Varga, Sonja Ivoš, bivša tajnica Čačićeva kabineta u vrijeme dok je bio potpredsjednik Vlade, koja je prije nekoliko tjedana, pomalo neočekivano, izabrana za predsjednicu HNS-a grada Preloga. Zamjenica župana Sandra Herman iznenadila se kad je ispred hotela zatekla novinare.

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Na pitanje što se događa gore u lovačkoj sobi, rekla je da imaju tradicionalno druženje. – Organizator je ogranak HNS-a Donje Dubrave. Malo ćemo se podružiti. Ništa posebno, imat ćemo divljač-party, jela od divljači – dodala je. Nekolicina lokalnih čelnika s kojima smo razgovarali tvrde da nema govora o konspirativnom sastanku o povratku Radimira Čačića na vrh stranke. – Samo druženje, ništa više – ponavljali su kao papagaji. Oko 20.30 sati u hotel je stigao i šef međimurskog HNS-a i župan Matija Posavec, jedan od uže ekipe koju je oko sebe okupila Vesna Pusić. Jesu li i nju zvali na druženje?

>> I Radimir Čačić u zatvoru uči o prometnim propisima

Komentara 61

NA
navijeke
08:23 24.12.2013.

Nije li to onaj gospodin koji je izjavio da će se, proglase li ga krivim, zauvijek povući iz politike? Ako ništa drugo, saznali smo koliko to 'zauvijek' kod kukurikavaca traje. I koliko vrijedi njihova riječ.

HO
hordubal
08:50 24.12.2013.

što on još ne bi trebao biti u zatvoru? svako malo izlazi po nekakvim sastancima

LU
Lucina
08:33 24.12.2013.

ne znam zasto ga bas danas stavise u novine ? pokvari nam Bozicni ugodaj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije