Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najistočnija županmija

QR kodovima označene 42 lokacije zanimljive turistima

ilok
Mihael Spanić/Pixsell
10.02.2014.
u 14:49

Najistočniju županiju u velikom broju posjećuju jednodnevni turisti koji žele u kratko vrijeme što više doznati o znamenitostima kraja.

Istraživanje Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske pokazalo je kako najistočniju županiju u velikom broju posjećuju jednodnevni turisti koji žele u kratko vrijeme što više doznati o znamenitostima kraja u kojemu je i vidjeti ono što je najznačajnije i najzanimljivije.

Stoga je Turistička zajednica 42 turističke destinacije na području cijele županije označila QR kodovima kojima posjetitelj jednostavno doznaje o znamenitosti pred kojom se nalazi. Naime, QR kodove može očitati svaki mobitel s fotoaparatom i pristupom internetu koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova. Nekim su uređajima te aplikacije već tvornički instalirane, a za ostale postoji velik izbor besplatnih aplikacija koje se mogu skinuti s interneta i to umnogome olakšava upoznavanje posjetitelja sa zanimljivim destinacijama. U Turističkoj zajednici kažu kako table s QR kodom sadrže informaciju, naziv onoga o čemu QR kod govori, sam QR kod i logo Turističke zajednice.

Podsjećaju kako područje Vukovarsko-srijemske županije nije u potpunosti pokriveno besplatnim internetom, a osnovna funkcija QR koda je link na web stranicu, u kod je pretvoren i kratki tekst pa posjetitelj kratku informaciju može dobiti već samim očitanjem QR koda. Kodom su označene sve značajnije destinacije primamljive za turiste poput suvare u Otoku, vinkovačke gimnazije, rodne kuće Lavoslava Ružičke u Vukovaru, muzeja u svim gradovima i mjestima, dvoraca i kurija, starih crkvi, arheoloških nalazišta, spomen-obilježja iz Domovinskog rata u Vukovaru i okolici, srednjovjekovnih i baroknih jezgri u Iloku, Vukovaru, Vinkovcima, ili destinacija za okrjepu u iločkom Starom podrumu i ladanjskom imanju Principovac.

>>Slavonci ulažu u turizam i IT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije