Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zračni mostovi

Putnički koridor u Britaniji moguć krajem lipnja, zrakoplovne kompanije žele ukidanje karantene

A member of aircrew is seen wearing a protective  face mask at Heathrow Airport, as Britain launches its 14-day quarantine for international arrivals, following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.06.2020.
u 11:10

Velika Britanija u ponedjeljak je uvela 14-dnevnu karantenu za one koji dolaze iz inozemstva, unatoč upozorenjima da bi to moglo dovesti do još većeg gubitka radnih mjesta

Putnički koridori koji će omogućiti neograničeno kretanje između Velike Britanije i nekih drugih zemalja otvorit će se 29. lipnja, objavila je u utorak britanska lobistička skupina za turizam, pozivajući se na obećanje više vladinih izvora.

Velika Britanija u ponedjeljak je uvela 14-dnevnu karantenu za one koji dolaze iz inozemstva, unatoč upozorenjima zrakoplovnih kompanija, luka i drugih da bi to moglo dovesti do još većeg gubitka radnih mjesta upravo kad su se nadali da će se započeti oporavljati od Covida-19.

Lobistička skupina Quash Quarantine, koja predstavlja 500 putničkih i ugostiteljskih tvrtki, u utorak je priopćila kako joj je "privatno potvrđeno" da će se putnički koridori, koji bi omogućili putovanja bez 14-dnevne karantene, uvesti krajem lipnja.

Vladini ministri javno su priopćili da razmatraju putničke koridore ili takozvane „zračne mostove“ sa zemljama u kojima je niski postotak zaraze, ali do sada nije bilo formalnih dogovora.

Zrakoplovne kompanije žele da se karantena potpuno ukine.

British Airways (BA) udružio se s niskobudžetnim konkurentima Ryanairom i easyJetom s ciljem pokretanja postupka ocjene zakonitosti plana karantene u pokušaju da ju ukinu.

Quash Quarantine je priopćio kako ne isključuje opciju da sam pokrene postupak ocjene zakonitosti.

„Još uvijek razmatramo naše mogućnosti u vezi s pravnim postupkom, uključujući hoćemo li se pridružiti BA-ovom zahtjevu ili pokrenuti vlastiti pravni postupak, ali radije bih da se 29. lipnja što prije potvrdi kao mogući početak putničkih koridora“, rekao je glasnogovornik Quash Quarantine Paul Charles.

Popularne destinacije za odmor britanskih turista uključuju Portugal, Španjolsku, Francusku, Grčku i Italiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije