Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijetki intevju

Putinova kćer: "Rusko društvo usmjereno je na čovjeka, a ljudski život ima najveću vrijednost"

Maria Vorontsova
Foto: YouTube screenhsot
12.01.2024.
u 10:12

Maria Vorontsova, starija Putinova kćer u intervjuu izjavila kako "ruskom društvu ljudski život nosi najveću vrijednost", kako uživa u svom poslu pedijatrijskog endokrinologa te da "sanja da ljudi imaju priliku i slijede priliku da upoznaju sebe i upoznaju sebe kao cijelu osobu".

Putinove kćeri su se počele pojavljivati u javnosti tek posljednjih nekoliko godina. Zna se kako obje žive u Rusiji i kako su se dugo skrivale od javnosti jer imaju uspješne karijere van politike i biznisa. 

Putinova najstarija kćer, Maria Vorontsova, studirala je biologiju na državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu i medicinu u Moskvi, a nedavno je dala i rijetki intervju. Naime, intervju je održan na platformi Medtech.moscow, koja je projekt moskovskih vlasti te ima samo 49 pretplatnika na YouTubeu, 3 tisuće pretplatnika na VKontakteu i manje od 2 tisuće na Telegramu, piše ruski medij Agentstvo.

Intervju je objavljen 16. prosinca, a tema je predstavljanje Marije Vorontsove kao zamjenice dekana na Fakultetu temeljne medicine Moskovskog državnog sveučilišta Lomonosov, kao vodeće istraživačice u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravstva Rusije i kao članice Predsjedništva Ruske udruge za promicanje znanosti Ruske Federacije. 

POVEZANI ČLANCI:

Tijekom intervjua odgovarala je na pitanja o najnovijim tehnologijama u medicini, ali i umjetnoj inteligenciji, tretmanima temeljenim na matičnim stanicama i generativnoj medicini. Izjavila je da je "rusko društvo usmjereno na čovjeka" i kako smatra da je "za njih vrijednost ljudskog života najveća vrijednost". 

Osim toga, odgovorila je i na neka osobna pitanja. Saznajemo kako su joj neka od omiljenih književnih djela "Eugene Onegin" Aleksandra Puškina, "Idiot" Dostojevskog, "Hrabri novi svijet" Adoulsa Huxleya i "Ponos i predrasude" Jane Austen. 

Vorontsova kaže kako je njena profesija ujedno i njen hobi te sanja o tome da kao pedijatrijski endokrinolog doživi dan kada se barem neke bolesti mogu izliječiti, saznati odakle je došao život na Zemlji ili razumjeti od kud potječe ljudska misao. 

POVEZANI ČLANCI:

Cijeli intervju se vrti oko humanizma i pitanja ljudskih života, što je pomalo ironično s obzirom na to da je Vorontsova kćer Vladimira Putina koji je započeo krvavi pohod na Ukrajinu 2022. godine. U razgovoru s voditeljem Vjačeslavom Shuleninom, izvršnim direktorom neprofitne organizacije "Moskovski centar za inovativne tehnologije u zdravstvu", nije nijednom spomenula svog oca. Poznato je kako ruski predsjednik ima dvije kćeri, Mariju i Katarinu ili Jekatarinu s bivšom suprugom Ljudmilom s kojom se rastao nakon čak 30 godina braka. 

VIDEO Putin posjetio regiju Čukotka na ruskom Dalekom istoku

Komentara 7

SL
Sloven
12:31 12.01.2024.

Bravo !!! " Rusko društvo usmjereno je na čovjeka a ljudski život ima NAJVEĆU VRIJEDNOST " - Marija Vorontsova - zamjenica dekana na Fakul. temeljne medicine ! Pa evidentno je ! NJen tata - prouzrokovao smrti i ranjavanja - od 400 - 450 tisuća ljudskih života. Materijalna šteta ovdje nije tema . Ova je kao pravoslavci iz Hrvatske - PALA SA MARSA. Nezna šta se na Zemlji događa !!!

SE
Serengeti
15:44 12.01.2024.

Rusi na rat u Ukrajini gledaju kao na zaštitu ruske manjine u Ukrajini, a i sve više i zemlje globalnog juga to tako gledaju. Možda je novinaru ironično to što je ona kćerka Putina, ali za druge u svijetu tu nema ironije.

Avatar TatankaYotanka
TatankaYotanka
04:10 13.01.2024.

Da, istina ljudski život ima najveću vrijednost u demokratskom i civiliziranom svijetu, ali ne za tvoga tatu - diktatora koji ih je toliko pobacao kroz prozor, da ne govorimo o svim mladim životima koje je poslao u sigurnu smrt na Ukrajinskoj fronti ! Nadamo se da će tvoj tata uskoro da nestane sa političke scene, bude osuđen kao najveći ubica Ruskog naroda poslije Staljina , ako ga prije ne budu ubili !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije