Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leonid Kravčuk:

'Putinu Ukrajina nije dovoljna. Ovo bi mogao biti početak 3. svjetskog rata'

Leonid Kravčuk
Foto: YouTube/NATIONAL TELEVISION ALSAT-M
1/2
26.03.2014.
u 08:18

Kravčuk smatra da je Putin "usvojio najgore metode KGB-a" koji je kriv za represiju u Sovjetskom Savezu.

– Ruski predsjednik Vladimir Putin neće se zadovoljiti samo s Ukrajinom, to ga neće zastaviti. Ovo bi mogao biti početak Trećeg svjetskog rata – kazao je prvi predsjednik nezavisne Ukrajine Leonid Kravčuk u intervju za Voice of America.

Smatra kako će se, ako ruske trupe prijeđu granicu Ukrajine, rat proširiti i dalje od njegove države. Nada se da pritisak međunarodne zajednice može spriječiti daljnju rusku agresiju nakon što su pripojili Krim.

Sjeća se Putina dok je bio KGB-ovac

Kravčuk, predsjednik Ukrajine od 1991. do 1994. godine, poziva zapadne sile da uvedu strože sankcije Rusiji zbog njezinih akcija i vojnih prijetnji. U suprotnom, smatra Kravčuk, Rusija će "prijeći crtu", a posljedice će biti "opasne ne samo za Ukrajinu, nego i za svijet". Najviši komunistički dužnosnik prije raspada Ukrajine s posebnom gorčinom opisuje Putina kojega se još sjeća iz vremena kada je kao KGB-ovac drugima nosio kovčege. Kravčuk smatra da je Putin "usvojio najgore metode KGB-a" koji je kriv za represiju u Sovjetskom Savezu.

– Svijet mora znati da je Putin nastao u toj organizaciji – kaže Kravčuk.

>>Stanovnici Donjecka u 'online referendumu' traže pripajanje Velikoj Britaniji

>>Ruski plin trese Europsku uniju – Južnog toka neće biti?

Komentara 67

ST
stomugromova
11:34 26.03.2014.

Po mišljenju CIA,Mossada i MI6,te njihovih prirepaka,Putin je najveća opasnost za svjetski mir.a ne kamarila iz Washingtona,koja je po svijetu posijala nekoliko stotina vojnih baza radi širenja mira i demokracije. Ovo su naručeni jednoumni članci po napucima vlasnika medija izz sjene,a stanje i sloboda medija na zapadu su na razini Sovjetskog Saveza. Na Zapadun živimo u diktaturi korporacija,a umišljamo se kako smo slobodni ? Dužničko-služansko ropstvo nazivaju slobodom i demokracijom,Da nam je na Zapadu svima na čelu državnik poput Putina,a ne odnarođene marionete,tada bi svi stajali puno bolje.Sjetite se Rusije za vrijeme Jelcina i sada za vrijeme Putina.Razlika je ogromna.

ST
Stipeprof
09:46 26.03.2014.

Čine li Amerikanc većinu stanovništva Iraka ili Rusi Krima? Pa otkud onda moralno pravo Amerikancima da kritiziraju Rusiju?

ZA
zavrzlama
09:35 26.03.2014.

Kravcuk laprda, ali je i VL izgubio svaki smisao objektivnog informiranja. Vise je to propagandni list niskog nivou u sluzbi zapadnih hegemonista. Ciao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije