Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ČEMU JE RIJEČ?

Podgrijavanje novog hladnog rata: Putin pozvao ruske dužnosnike da vrate obitelji iz inozemstva!

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.10.2016.
u 10:05

Neki su tabloidi bombastično predstavili vijest, no zapravo je riječ o neformalnom zahtjevu

Nakon što su neki mediji izvijestili da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio ruskim dužnosnicima da obitelji iz inozemstva vrate u domovinu, stranica koja se bavi demantiranjem glasina objavila je da je riječ o pretjerivanju.

Britanski tabloid Daily Star bombastično je predstavio vijest, citirajući ruskog političkog analitičara Stanislava Belkovskog, koji je rekao da je "to sve dio paketa mjera za pripremu elita za neki veliki rat". Vijest dolazi u vrijeme sve zategnutijih odnosa Zapada i Rusije, koje neki uspoređuju s vremenom hladnog rata, pa bi ovakva naredba mogla biti protumačena kao najava novog svjetskog rata.

Međutim, stranica Snopes objavila je da je zapravo riječ o neformalnom zahtjevu ruskim dužnosnicima da se vrate doma, ali ne zbog eventualne opasnosti od rata. Snopes navodi kako se tabloidi pozivaju na ruski portal Znak, u čijem članku ne piše da se radi o naredbi, već o neformalnom zahtjevu.

– Članak se ne bavi mogućim vojnim sudom, već javnom percepcijom problema koji proizlazi iz toga što ruske elite šalju djecu na obrazovanje u skupe zapadne škole, dok je njihova domovina u situaciji izazivanja Zapada i natezanja sa SAD-om za globalnu pomoć. Čini se da nije riječ o upozorenju da je treći svjetski rat neizbježan – piše Snopes.

>> U jeku krize u odnosima sa SAD-om Rusija testirala tri međukontinentalne balističke rakete

>> Putin i Erdogan suglasili se da Alepu mora stići humanitarna pomoć

Komentara 35

Avatar abcd
abcd
10:43 13.10.2016.

"Britanski tabloid Daily Star...". Ovdje se staje sa citanjem. Inace gdje pisete o Clintonicinim mailovima gdje izmedju ostalog mozemo vidjeti o saudijskim donacijama, kako mrzi katolike, kako se namjestaju unutarstranacki izbori, kako se zahvaljuje rezimskim medijima za spinove...

KA
karambita
10:45 13.10.2016.

Ovaj clanak kao da ga narucila Nato masinerija. Obican EPP

DU
Deleted user
11:42 13.10.2016.

širite dezinformacije, ria novosti, itar tass još jučer objavili demanti ... informirajte se pa onda izvijestite javnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije