Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada i službeno

Putin potpisao zakon protiv 'lažnih informacija' o oružanim snagama, kazna do 15 godina zatvora

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.03.2022.
u 22:46

Vode li laži do ozbiljnih posljedica, prijeti zatvor do 15 godina, objavio je donji dom parlamenta

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je službeno potpisao zakon kojime se širenje "lažnih" informacija o ruskim oružanim snagama može kazniti s do15 godina zatvora, prenosi novinska agencija TASS

Nacrt zakona predložio je ranije danas gornji dom ruskoga parlamenta. Putin je također uveo zakon prema kojemu bi oni koji su pozivali na sankcije protiv Rusije morali kazneno odgovarati, prenosi TASS.

Donji dom ruskog parlamenta izglasao je zakon po kojem je predviđena zatvorska kazna do 15 godina za širenje, kako kaže, "lažnih" informacija o oružanim snagama, koji su ruski zakonodavci usvojili zajedno sa zakonom po kojemu je širenje 'lažnih' informacija ili javnih poziva na sankcije protiv Rusije kazneno djelo.

"Vode li laži do ozbiljnih posljedica, prijeti zatvor do 15 godina", objavio je donji dom parlamenta, Duma, u priopćenju.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Je li Putin bolestan? Pitali smo stručnjake zašto je stalno udaljen od ljudi, možda uzima i steroide

Komentara 3

BR
Brankko
00:50 05.03.2022.

"Tumačenja" da su "Rusi i Ukrajinci jedan narod" (V.P.), da su Ukrajinci s Bjelorusima "isti narod" ili tako nekako (V.L.) -- možda sutra dovedu i to tumačenja da u Rusiji ne smiju postojati na primjer Tuve (uostalom, Sovjetski je Savez smatrao da samostalna država Tuva, između Rusije i Mongolije između dva svjetska rata, ne treba postojati , zanimljivo, zar ne), da ne bi baš trebali postojati Čečeni, da nikad je zaslužio svoje postojanje narod Komi (eno tamo nafte), da ni Jakuti/Sahe ne bi trebali biti nešto posebno... Što je po narodnosti Šojgu, koji govori devet jezika, pa tako najvjerojatnije govori i jezik svojega oca, tuvanski?

AK
Akilaki
23:10 04.03.2022.

Tak da niko vise ne smije na ulicu...kakva je Staljin bebica bio!

Avatar mason
mason
22:56 04.03.2022.

Kazniti one koji su pozivali na sankcije. Zasto?. Ovdje neki pisu da sankcije jacaju rusku economy i rusku valutu . Odkad su uveli sankcije rubalj gotov stigao dollar, samo ne USA nego Zimbabwe dollar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije