Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSKVA OPTUŽUJE KIJEV

Putin o padu ruskog zrakoplova: 'Srušen je američkim sustavom Patriot. Tražimo istragu'

A Russian military transport plane crashes near Yablonovo
Foto: VIDEO OBTAINED BY REUTERS/REUTER
1/6
31.01.2024.
u 17:00

Ruski predsjednik Vladimir Putin dodao je da su Ukrajinci na avion ispalili dva projektila

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da je Ukrajina protuzračnim sustavom Patriot, koji joj je dao SAD, prošli tjedan srušila ruski vojni avion Iljušin-76 u kojem je, prema tvrdnjama Moskve, poginulo 74 ljudi. Putin je također rekao da Rusija, kao i Ukrajina, želi da se provede međunarodna istraga tog incidenta.

Moskva optužuje Kijev za rušenje zrakoplova i ubojstvo 74 putnika, uključujući 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su bili na putu za razmjenu za ruske zarobljenike. Ukrajina nije ni potvrdila ni zanijekala da je srušila avion te je zatražila dokaz o tome tko je bio u njemu.

"Zrakoplov je srušen i definitivno smo utvrdili da je srušen američkim sustavom Patriot", rekao je Putin.

"Tražimo da se provede međunarodna istraga. Nijedna međunarodna organizacija ne želi to učiniti", istaknuo je Putin. Dodao je da su Ukrajinci na avion ispalili dva projektila.

VIDEO Ruski vojni zrakoplov srušio se u blizini Ukrajine

Komentara 7

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:18 31.01.2024.

Postoje fotografije lokacije na kojoj su pronađena tijela ruske posade Iljušina. Ali nigdje u blizini nema tih 65 tijela navodno ukrajinskih zarobljenika, kako tvrde ruski službeni izvori. Nema tijela niti na fotografijama niti u mrtvačnicama. Tako da postoji sumnja u Putinove izjave. Kao u slučaju raketne krstarice "Moskva" koje je navodno bila "samo lakše oštećena" a danas je morska grobnica za nekoliko stotina ruskih mornara i vojnika. SAD je najavio isporuke oružja Ukrajini prema ugovoru za 2023. godinu u zadnjoj turi. Njemačka šalje 24 oklopljena vozila pješaštva, 4 gusjeničara za čišćenje mina, Bandvagn 206, razne strojeve za detekciju i čišćenje mina, oko 1000 artiljerijskih kompleta 155 mm, 4 vojnih vozila za kontrolu granica, šalju se svakodnevno i hitno za Ukrajinu. Kod Avdivke u napadu ruskog oklopa po ravnici, od ukupno 89 tenkova i borbenih vozila pješaštva izgubljeno ih je samo u jednom napadu 7 od kojih su neka već Ukrajinci odvukli sebi.

DU
Deleted user
18:38 31.01.2024.

Iz dostupnih fotografija jasno se vidi da je avion srušen sustavom S-300 iz smjera istoka što potvrđuje rusko nestručno rukovanje sustavom i opet smještenom u naseljenom području.....Nije prvi puta da su rusi srušili svoj avion.

BR
brancilo2
18:19 31.01.2024.

A stoce im istraga kada znaju i ko je ispalio rakete i cije su ali nema veze bitno je da su ga srusili a za ukrainske vojnike ko da je nekog briga bitno je da je stradala Ruska posada i avion

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije