Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNI PRATE

'Putin' na TikToku: Pleše u teretani, uživa u sauni, dijeli recepte...

Screenshot
16.03.2021.
u 22:48

"Banja liječi, banja pari, banja sve na mjesto stavi", kaže "Putin" na snimci koja ga prikazuje u ruskoj sauni

Početkom prosinca 2020. jedan je anonimni korisnik otvorio TikTok kanal pod nazivom "Prvi čovjek Rusije", posvećen ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. U svega tri mjeseca šaljivim videozapisima skupio je više od 4,7 milijuna pretplatnika.

Kanal objavljuje tzv. "deepfake" snimke glumca koji imitira Putina. Naime, "deepfake" tehnologija počiva na temeljima umjetne inteligencije koja omogućava korisnica produciranje ili izmjenu fotografija, snimki ili tekstualnog sadržaja. Iako snimke napravljene pomoću ovog alata mogu djelovati stvarno, radi se zapravo o umjetno stvorenom sadržaju.

Na profilu se može naći tako kako ruski predsjednik pleše na popularne TikTok hitove, posjećuje teretanu, saunu, pokazuje kako se pripremaju palačinke i ruska salata...

@1facerussia

Вот так всегда: на секунду потерял бдительность, а уже тянут руки туда, куда не надо☝🏻##joebiden ##tiktokamerica ##умелыеруки

♬ original sound - Aye yo

Koliko je profil popularan najbolje svjedoči snimka "Putina" kako isprobava svoju omiljenu košulju, koja je prikupila oko 93 milijuna pregleda.

@1facerussia

Годы летят...Но старая рубашка ещё налезает ##естьсходство ##необычныйобраз ##непоймивочто

♬ оригинальный звук - Oksukpaevak

"Banja liječi, banja pari, banja sve na mjesto stavi", kaže "Putin" na snimci koja ga prikazuje u ruskoj sauni, prenosi Russia Beyond.

@1facerussia

Баня все грехи смоет. Но злоупотреблять не стоит 😉 ##баня ##russia ##tradition

♬ Rasputin (7" Version) - Boney M.

Kanal se osvrće i na probleme s kojima se obično suočavaju ruske provincije. Na nekoliko snimaka lažni Putin čisti snijeg u Novosibirsku i kaže da se ceste ne bi trebale čistiti "samo onda kada ja dolazim u posjet".

@1facerussia

Проезжал мимо Новосибирска. Пришлось вмешаться. А в вашем городе чистят дороги? 🤔 ##снегопад ##дороги ##новосибирск

♬ оригинальный звук - Первое лицо

Neki korisnici ne shvaćaju da je "Putin" na snimkama kreacija strojnog učenja i umjetne inteligencije te postavljaju pitanja "predsjedniku", a on im rado odgovara.

"Vladimire Vladimiroviču, mogu li sutra ne otići u školu?”

“Naravno! Samo ti odmori!”;

 “Pozdrav, htio bih doći u Rusiju. Iz Brazila sam. Mogu li to učiniti?”

 “Naravno! Doći ću pred tebe na željeznički kolodvor!”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije