Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI PREDAJU KIJEVA

Putin je spreman pregovarati s Ukrajinom, ali pod ova dva uvjeta

Russian President Vladimir Putin delivers a video address in Moscow
Foto: REUTERS TV/REUTERS
1/7
24.02.2022.
u 17:38

Riječ je o uvjetima koji bi, tvrdi Peskov, omogućili postizanje demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine te eliminirali ono što Rusija trenutno smatra prijetnjom protiv sigurnosti svoje države i naroda

Moskva je spremna pregovarati o uvjetima predaje s Kijevom, rekao je tajnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov kaže kako je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio spremnost na pregovore s ukrajinskim kolegom, no uz uvjet na dobivanju jamstva neutralnog statusa i obećanja da neće imati oružje na svom teritoriju, piše RT.

Riječ je o uvjetima koji bi, tvrdi Peskov, omogućili postizanje demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine te eliminirali ono što Rusija trenutno smatra prijetnjom protiv sigurnosti svoje države i naroda.

- Predsjednik je formulirao svoju viziju onoga što možemo očekivati ​​od Ukrajine kako bi se riješili problemi takozvane 'crvene linije'. To je neutralan status i odbijanje raspoređivanja oružja - kazao je Peskov. Dodao je kako će Putin odrediti vrijeme pregovora te istaknuo kako će se Rusija angažirati samo ako je vodstvo Ukrajine spremno razgovarati o tome. 

- Operacija ima svoje ciljeve – oni se moraju postići. Predsjednik je rekao da su sve odluke donesene i da će ciljevi biti postignuti - nastavio je Peskov, sugerirajući da bi, ako Kijev pristane ispuniti zahtjeve, sadašnji vojni napad na Ukrajinu mogao biti prekinut.

VIDEO Samo 15 minuta zapadno od Kijeva, helikopterski napad na aerodrom Antonov

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Asterix
Asterix
19:54 24.02.2022.

Bilo kako bilo, ali mali, obični ljudi ginu, bivaju osakačeni... tužno... nikad se pameti ovaj svijet dozvati neće.

𝕕𝕖
𝕕𝕖𝕞𝕠𝕜𝕣𝕒𝕥
19:01 24.02.2022.

Ruski komunisti su 1945e spalili, opljačkali i porobili pola europe, NIKAD ZABORAVITI!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:12 24.02.2022.

Znaci uvjet je da Ukrainci kleknu i gutaju njegovu pljuvacku i odmah ce biti velikodusan. Kakav karakterni otpad je ovaj Putler, fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije