Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uplašio ga zaštitar

Nesuđeni pljačkaš banke: 'Pušku sam slučajno usmjerio na dijete'

Damir Čampiš
Foto: Vedran Balen
05.11.2015.
u 21:00

Čampiš je tog dana iz Požege došao autostopom do Pleternice, a zatim autobusom u Brod. Sa sobom je nosio pušku koju je iz zračne ručno preradio u malokalibarsku

Jesam li to ja? A da, to je ono kada sam bio vani, dok sam razmišljao hoću li ući ili neću – govorio je Damir Čampiš (47) iz Grabarja kod Požege dok je na brodskom Županijskom sudu gledao snimku svog ulaska u poslovnicu Splitske banke u Slavonskom Brodu, koju je 19. siječnja ove godine usred bijela dana pokušao opljačkati. Iako je razbojnik bio naoružan, hrabri zaštitar Vedran K. uspio ga je otjerati.

Čampiš je tog dana iz Požege došao autostopom do Pleternice, a zatim autobusom u Brod. Sa sobom je nosio pušku koju je iz zračne ručno preradio u malokalibarsku. Maskiran je ušao u banku tražeći novac, usmjerivši pušku prema djetetu koje se sa svojim roditeljima slučajno našlo u banci.

- Jedino čega se sjećam je da sam rekao "ajmo polako". Ništa drugo nisam govorio, a zaštitar je već krenuo prema meni. Ako sam pušku usmjerio prema djetetu, to je bilo slučajno – branio se Čampiš.

Kada je u jednom trenutku malo spustio oružje, pred njega je istrčao zaštitar koji je izvadio pištolj, repetirao ga prema njemu i zapovjedio mu da legne. Iznenađen i uplašen takvom reakcijom, razbojnik je pobjegao. Prema kazivanju svjedoka, ispalio je metak u zrak te bacio pušku na krov neke garaže. Skinuo je masku s lica, pa ga je zaštitar koji je istrčao za njim mogao dobro opisati policiji koja ga je ubrzo uhvatila.

U prvom ispitivanju Čampiš je priznao kazneno djelo. Branio se kako ga je počinio zato što živi u teškim materijalnim uvjetima, te mu kao branitelju nije priznato pravo na invalidsku mirovinu niti na opskrbninu. Obrana je zatražila da se provede dodatno psihijatrijsko-psihološko vještačenje, kako bi se utvrdilo je li optuženik u vrijeme počinjena kaznenog djela bio ubrojiv, te balističko vještačenje, čiji je cilj utvrditi može li se iz njegove ručno prerađene puške uopće pucati. Sud je taj zahtjev prihvatio.

>> Prolaznik preminuo nakon ranjavanja u pljački banke u Sarajevu

Komentara 2

Avatar Baroudeur
Baroudeur
15:48 06.11.2015.

Mislim da u ovom slucaju nije jedini kome bi trebalo i psihijatrijsko-psihološko vještačenje.

DU
Deleted user
21:48 05.11.2015.

Obrana je zatražila da se provede dodatno psihijatrijsko-psihološko vještačenje, kako bi se utvrdilo je li optuženik u vrijeme počinjena kaznenog djela bio ubrojiv, te balističko vještačenje, čiji je cilj utvrditi može li se iz njegove ručno prerađene puške uopće pucati. Sud je taj zahtjev prihvatio. ne mogu virovati svojim ocima..pa tip se tretira ka junak..ha..ha..ha..to moze biti samo u drzavi danskoj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije