Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulazak u eu

Pusić: Ratifikacija je poruka prijateljstva Slovačke Hrvatskoj

vesna pusić (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
01.02.2012.
u 15:30

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji podržalo je 145 slovačkih zastupnika iako bi bilo dovoljno da je za to glasovalo i samo 76 zastupnika

"Dobre vijesti iz Bratislave: Slovački parlament prvi ratificirao Ugovor o pristupanju", objavila je danas Vlada na svojem Twitter-profilu.

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji podržalo je 145 slovačkih zastupnika iako bi bilo dovoljno da je za to glasovalo i samo 76 zastupnika, javlja slovačka agencija TASR.

Postupak ratifikacije ugovora, koji je u Bruxellesu potpisan 9. prosinca, što se tiče Slovačke, završit će se kada ga potpiše slovački predsjednik Ivan Gašparovič, a Hrvatska bi postupak trebala okončati do 30. lipnja 2013.

Hrvatska bi pak punopravna 28. članica EU trebala postati 1. srpnja 2013.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izrazila je zadovoljstvo što je Slovačka prva zemlja članica Europske unije koja je ratificirala hrvatski Pristupni ugovor te zahvalila na jednoglasnoj parlamentarnoj potvrdi ratifikacije ugovora.

Istaknula je i da je ratifikacija važna poruka i događaj, kao i pozitivna poruka prijateljstva Slovačke Republike Hrvatskoj.

– Jedan zastupnik na glasovanju bio je protiv, ali je nakon glasovanja zatražio da se njegova odluka promijeni jer je slučajno stisnuo pogrešnu tipku – kazala je Pusić te dodala:

– Postupak ratifikacije u zemljama članicama EU je krenuo, a teškoća ne bi trebalo biti ni u Nizozemskoj jer se očekuje da će i dio oporbe biti za ratifikaciju. Sljedeći mjesec u Hrvatsku dolazi i nizozemski ministar vanjskih poslova Uli Rosenthal – zaključila je ministrica.

Komentara 81

AM
a_morte_i_rossi
18:29 01.02.2012.

slovačka od kad je u uniji žive ko bogovi!!! iz prve ruke to govorim!!! pozdrav mojoj prijateljici evi cervenanskoj u bratislavi!!!

KR
kristov
15:47 01.02.2012.

Osvjedočeni prijatelji Hrvatske, nisu razmišljali. Ja, iako protivnik ulaska Hrvatske u EU, na ovaj način i ovako na brzinu i pod najmanje rečeno, sumnjivim okolnostima, ne mogu skriti svoje oduševljenje i zahvalnost slovačkom narodu i naše gore listu gosp. Ivanu Gašparoviču.

OB
-obrisani-
17:21 01.02.2012.

Toni50 Citirajmo malo Sinatru1 ti si zbilja duboko poremećena osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije