Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS u Osijeku

Pusić: Preferencijalni su glasovi razvili zdravu atmosferu u koaliciji

pusić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
05.11.2015.
u 20:27

Stav o Glavašu sasvim je poznat, a za HDSSB želim da se razviju u modern regionalnu stranku, mislila sam da već jesu, ali s Branimirom Glavašem na vrhu to nije moguće, zaključila je Vesna Pusić

 - Bez obzira ne izborni rezultat, imat ćemo sabor stranke unutar šest mjeseci nakon izbora i neću se kandidirati za predsjednicu. To ne znači da ću se povući iz politike ili HNS-a, ali glavna leđa moraju podmetnuti mlade generacije – poručila je čelnica HNS-a Vesna Pusić na posljednjem predizbornom skupu svoje stranke u Osijeku. Izborni poraz, pak, istaknula je, “ne dolazi u obzir”.

- Cijela se kampanja prvi put vodi temeljem knjižice s ocjenama, temeljem onoga što smo radili protekle četiri godine, ali zaista i svjetonazorski. Jako sam zadovoljna atmosferom u kampanji – kazala je. Mogućnost preferencijalnog glasovanja razvila je, nastavila je, vrlo zdravu natjecatelju atmosferu među koalicijskim partnerima.

- Svatko se trudi prikupiti najviše što može. Puno su prepoznatiljiviji kandidati na listama nego ranije – navela je. Iskustvo iz prvog mandata naučilo ih je, rekla je, kako sve velike promjene treba osmisliti u prvih šest mjeseci i započeti u prvoj godini.

- Dakle, efikasnije država, manji birokratski aparat, započeti odmah – navela je. Nužno je, dodala je, i blisko povezivanje gospodarstva i obrazovanja, a zalažu se za Hrvatsku jednakih šansi. No, ničega toga nema, istaknula je, bez gospodarskog rasta.

Na novinarski upit o HDSSB-u odgovorila je kako je “više poznat njezin stav o Branimiru Glavašu, manje o HDSSB-u”.

-Stav o Glavašu sasvim je poznat, a za HDSSB želim da se razviju u modernu regionalnu stranku, mislila sam da već jesu, ali s Branimirom Glavašem na vrhu to nije moguće – zaključila je.

>> Kotromanović se nikad nije odricao Gotovine, zašto bi sad?

Komentara 23

Avatar MRP
MRP
21:05 05.11.2015.

možda za HNS uvedu i sudačku nadoknadu:)))))

DU
Deleted user
20:58 05.11.2015.

Koliko ce vesnica dobiti preferencijalnih glasova......uza i sira rodbina....

Avatar Rafael B
Rafael B
21:46 05.11.2015.

Fuj koje samodopadne štetočine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije