Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Glavašu i HDSSB-u

Pupovac: O ovome sigurno neću pisati ni Haaškom sudu ni UN-u

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.02.2015.
u 14:04

– Ono što mi se čini je djelo mržnje, na djelu je poticanje na krivično djelo i na djelu je ometanje rada pravosuđa i širenje straha u širem prostoru – rekao je Pupovac

SDSS-ov Milorad Pupovac zahvalio je danas saborskim zastupnicima koji su stali na njegovu stranu nakon napada Branimira Glavaša i HDSSB-a te osudili njihov govor mržnje.

– Ja ne vidim rasplet te situacije, mislim da to što nazivate situacijom da će trajati. Ne zato što bismo mi to htjeli, nego zato što je očito netko našao svoju metu. Ja zahvaljujem mojim kolegama koji su prema svojoj savjesti odlučili govoriti u Saboru. Sam nisam mogao govoriti jer nisam dobio priliku, a kasnije više nisam tražio riječ jer nisam htio kontaminirati raspravu o izbornom zakonu. Koliko god mi je drago da su se kolege javile, toliko sam zaprepašten činjenicom da jedan broj zastupnika želi ukloniti SDSS iz Sabora – kaže Pupovac te dodaje da ne traži nikakvu zaštitu, a posebno ne nekakav privilegij.  

– Ono što mi se čini je djelo mržnje, na djelu je poticanje na krivično djelo i na djelu je ometanje rada pravosuđa i širenje straha u širem prostoru. Ako državne institucije ne prepoznaju ovo što se meni čini da se može prepoznati u djelovanju grupacija koje su se usmjerile na klub zastupnika SDSS-a, onda to pokazuje zabrinjavajuće stanje u našem pravosuđu, zabrinjavajuće stanje u našoj sudbenoj vlasti i zabrinjavajuće stanje u moralnom osjećaju javnosti i javnih institucija – objašnjava Pupovac te zaključuje da on sigurno neće o tome pisati ni predsjedniku Haaškog suda, niti generalnom tajniku UN-a.

>> Beus Richembergh: Desnica želi destabilizirati državu, Burić: Pričat ću jezikom kojim mislim da treba

>> Pupovac o objavi na Glavaševu Facebooku: Tipično za neke ljude u neljudskim vremenima

Komentara 113

KL
Klarahrv
14:20 12.02.2015.

Joj Pupavac steta da neces pisati a hoces li se mozda odreci ustaskih kuna?

AJ
ajmo
14:22 12.02.2015.

Molim Puopovca da Hrvate ostavi na miru jer njegove Srbske ljubavi nam je dosta odi tamo nekamo di očeš i prestani jer zakuhat češ još veča sranj... a to nam netreba. Ukinuti sve moguče privilegije Srbima jer smatram da nesmiju niti više niti manje imati prava u Hrvatskoj isto kao i mi. A dali znate da se Srbi recimo upisuju direktno u srednje šklole . A naša dijeca su ŠTA?

SP
Spezispezi
14:26 12.02.2015.

Pošalji ti akumulator u Brisel, ali s njim pošalji i nož i žicu iz Srebrenice i Vukovara da se znade što su tvoji radili u čije ime se danas bogatiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije